Названі найкращі боксери в історії України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Названі найкращі боксери в історії України

Названі найкращі боксери в історії України
Джерело:  online.ua

Журналісти спеціалізованого американського видання у сфері боксу The Ring опублікували власний рейтинг найбільш титулованих українських спортсменів. Головний редактор журналу, Даг Фішер називає найкращим боксером в ієрархії цієї категоріє спорту дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка. Він, до слова, також єдиний в історії українського боксу чемпіон світу у трьох вагових категоріях.

Джерело: The Ring

На другій сходинці у рейтингу закріпився екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик. Наразі він є чинним володаром титулів WBA, WBO, IBF та IBO у хевівейті.

Третю позицію у рейтингу Фішера займає Володимира Кличка, який зумів більш, ніж десять років протриматися у званні чемпіона світу у надважкій вазі.

Четвертим став «вічний» чемпіон WBC у хевівейті, брат попереднього рекордсмена, Віталій Кличко — українець відомий тим, що жодного разу на профі-рингу не побував у нокдауні.

П’ятим, і єдиним із представників рейтингу, хто вже помер, став киянин Луїс Каплан. Спортсмен зумів у середині 20-х років минулого століття стати чемпіоном світу у напівлегкій вазі. 2003-го його посмертно долучили до Міжнародної зали боксерської слави.

Усик опинився і в переліку найкращих боксерів світу

Зазначимо, вже згаданий Олександр Усик посилив позиції у ще одному авторитетному рейтинзі вищезгаданого спеціалізованого нішевого журналу. Так, українець піднявся на 2-ге місце у переліку найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Вище за володаря чотирьох поясів опинився лише мексиканець Сауль Альварес. Топ-3 рейтинга замкнув японець Наоя Іноуе.

У десятку найкращих боксерів потрапив ще один українець – Василь Ломаченко. Він опинився на 9 позиції.

Топ-10 рейтингу

1. Сауль Альварес (Мексика)
2. Олександр Усик (Україна)
3. Наоя Іноуе (Японія)
4. Теренс Кроуфорд (США)
5. Джош Тейлор (Велика Британія)
6. Еррол Спенс (США)
7. Теофімо Лопес (США)
8. Хуан Франсіско Естрада (Мексика)
9. Василь Ломаченко (Україна)
10. Казуто Іока (Японія)

Нагадаємо, днями ми повідомляли, що чемпіон світу за версією WBC Тайсон Ф’юрі почав готуватися до боєдинку з українцем Олександром Усиком. За словами батька британця, Ф’юрі після зустрічі з Усиком розглядає можливість піти з великого боксу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?