Названі симптоми зараження штамом Дельта — вони відрізняються від інших варіантів коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі симптоми зараження штамом Дельта — вони відрізняються від інших варіантів коронавіруса

Названі симптоми зараження штамом Дельта — вони відрізняються від інших варіантів коронавіруса
Джерело:  online.ua

При зараженні штамом коронавіруса Дельта у людей проявляються серйозні симптоми практично з перших днів. Кашель, втрата смаку та нюху вже не поширені.

Джерело: МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я попередили, що зараження штамом коронавіруса Дельта проявляється не так, як при захворюванні іншими варіантами коронавіруса.

Першими симптомами зараження штамом Дельта є:

  • лихоманка,

  • головний біль,

  • біль в горлі,

  • нежить.

Буквально в перші дні зараження штамом Дельта можуть також з'явиться і більш серйозні симптоми - порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми і утворення згустків крові, що призводить до загибелі тканин і гангрени.

У МОЗ підкреслили, що штам Дельта дуже заразний. Посилаючись на дослідження, проведене вченими з Китаю, у відомстві констатували, що концентрація вірусу в крові інфікованої людини штамом Дельта в 1000 разів вище, ніж у інфікованих іншими штамами. Це означає, що поширення штаму Дельта відбувається в сотні разів швидше.

Штам Дельта в Україні - чим небезпечний і як уберегтися

Новий штам коронавіруса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим - він високо заразний і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше - в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Інфекціоністи повідомляють, що у штама коронавіруса Дельта виявили вже 15 мутацій. Деякі з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цьому штаму уникати протидії антитіл організму, які виробилися як після хвороби природним шляхом, так і сформованих після вакцинації.

Нові мутації штаму Дельта викликають вибухове наростання вірусного навантаження на організм, через що виникає виражена клінічна симптоматика:

  • підвищення температури,

  • інтоксикація організму,

  • ранні вірусні пневмонії,

  • зниження сатурації на 4-5 день захворювання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?