Названо ще один невідомий раніше симптом викликаної COVID-19 пневмонії
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо ще один невідомий раніше симптом викликаної COVID-19 пневмонії

Названо ще один невідомий раніше симптом викликаної COVID-19 пневмонії
Джерело:  online.ua

Друга хвиля пандемії коронавіруса продовжує стрімко поширюватися по всьому світу. На даний момент інфікування підтвердили вже у майже 55 млн людей, понад мільйон з яких померли через ускладнення, викликаних коронавірусною інфекцією. У зв'язку із загостренням ситуації вчені і медики активно намагаються знайти слабкі місця інфекції, щоб була можливість якомога раніше виявляти COVID-19 і вчасно починати лікування підступної хвороби. На сьогоднішній день офіційно підтвердили кілька десятків симптомів, які можуть свідчити про захворювання. Але недавно був виявлений ще один симптом, який може також сигналізувати про початок пневмонії, викликаної COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Express.

В останній доповіді ВООЗ зазначено, що майже 15% пацієнтів з COVID-19 скаржилися на міалгію або артралгію. Більшою мірою люди відзначали ниючу і давлячу біль в м'язах і в суглобах. У Національній медичній бібліотеці США National Institutes of Health звернули увагу на ці дані і вже дослідили інфекційну міалгію при COVID-19. Як виявилося, ці симптоми дійсно можуть вказувати на пневмонію.

"Міалгія і втома у пацієнтів з COVID-19 можуть бути більш тривалими, ніж при інших вірусних інфекціях, і можуть бути несприйнятливі до звичайних знеболювальних препаратів", - відзначили лікарі.

Розвиток міалгії або артралгії, як пояснюють медики, виникає через активну імунну відповідь організму на інфекцію. За їх твердженням, болі зменшуються при ефективному лікуванні COVID-19.

"Це результат того, що клітини імунної системи виділяють інтерлейкіни, які є білками, що допомагають в боротьбі з патогенами, які вторгаються в організм", - пояснюють учені.

Як відомо, основними симптомами коронавіруса вважаються: лихоманка, кашель, задишка, втома, головний біль, втрата смаку і біль в горлі. Також на початку захворювання можуть виникати нудота і діарея.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які продукти не можна їсти при коронавірусі, так як вони сприяють виникненню ускладнень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?