Названо найпростіший спосіб заснути за 60 секунд
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо найпростіший спосіб заснути за 60 секунд

Названо найпростіший спосіб заснути за 60 секунд
Джерело:  online.ua

Постійний недосип вкрай негативно впливає на організм людини з незворотними наслідками. Але що робити тим, хто дуже довго не може заснути, у котрій годині б не ліг в ліжко? Наразі, є кілька ефективних технік, які допомагають швидше заснути. Одна з них полягає в дихальній гімнастиці. Про дихальну техніку швидкого засипання розповів американський фахівець з інтегративної медицини Ендрю Вейл. Він називає її "4-7-8" і стверджує, що цей спосіб допомагає не тільки заснути за 60 секунд, а й заспокоїти нервову систему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalNewsToday.

Дихальна техніка для швидкого засипання максимально проста для виконання. Щоб її використовувати, необхідно:

  • зробити повільний вдих через ніс протягом 4 секунд;

  • затримати дихання на наступні 7 секунд;

  • зробити повільний видих протягом 8 секунд.

Повторювати ці дії можна кілька разів поспіль. Але, як стверджує доктор Вейл, довго чекати сон не доведеться - вже протягом першої хвилини людина засинає. Вейл рекомендує використовувати цю дихальну техніку для швидкого засипання не рідше двох разів на тиждень, оскільки з кожним разом вона буде ставати все ефективніше. За словами доктора, дана техніка належить індійським йогам, які використовували її під час регулярних медитацій.

"Це найкращий метод, який допомагає мені швидко заснути, якщо я прокидаюся посеред ночі. Ефективність вправи полягає в тому, що задаючи певні ритми подиху, наша нервова система починає заспокоюватися і тіло переходить в розслаблений стан", - пояснив Вейл.

Важливо відзначити, що ще в 2011 році в журналі Health Science Journal була описана дихальна техніка "4-7-8", яка допомагає заснути за 60 секунд. Тоді медики вказували, що подібне глибоке дихання дозволяє знижувати стомлюваність, тевогу і занепокоєння, симптоми астми, краще справлятися зі стресом. Крім того, таке дихання робить позитивний вплив на кровоносну систему організму, завдяки чому гіпертоніки відчувають зниження артеріального тиску і прояви симптомів мігрені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що цікавий секрет міцного і тривалого сну. Доведено, що пари, які сплять в одному ліжку, краще висипаються, а їх сон міцніше на 10%, ніж у людей, які вважають за краще нічний відпочинок на самоті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?