НБУ відповів, як працюватимуть банки на 8 березня
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ відповів, як працюватимуть банки на 8 березня

НБУ відповів, як працюватимуть банки на 8 березня
Джерело:  online.ua

Міжнародний жіночий день 8 березня в Україні вже десятиріччя затверджений на законодавчому рівні як державний вихідний день. Це означає, що безліч установ, закладів та відомств працюють за зміненими графіками чи взагалі закриті. Утім, це не стосується банківського сектору. Національний банк України спеціально з приводу свята, що наближається, прокоментував поточні плани щодо графіків роботи фінансових установ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу регулятора у Facebook.

“Понеділок наступного тижня, 8 березня, – офіційний вихідний. Система електронних платежів Національного банку України (СЕП) працює у режимі 23/7. Це значить, що незалежно від святкових та неробочих днів банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень”, - нагадали в НБУ.

Також представники відомства звернули увагу на спроможність банків самостійно визначати порядок роботи на вихідних, у свята чи інші неробочі дні.

“Водночас вони враховують власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуються нормами законодавства України. Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі 6-8 березня, відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 9 березня 2021 року”, - резюмували в НБУ.

В цілому упродовж березня 2021 року громадяни України відпочиватимуть 9 днів. Робочими будуть натомість 22 дні. Згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю, додатковий вихідний день цього місяця — саме 8 Березня.

Як раніше інформував ONLINE.UA, напередодні Міжнародного жіночого дня чоловіки посилено готуються вітати своїх найулюбленіших, дорогих і шанованих жінок і колег з 8 березня. Поряд з подарунками важливо не забути запастися теплими і приємними словами для своїх половинок і співробітниць. А що може бути краще привітання з 8 березня в прозі, які просякнуті щирістю і теплотою душі!

Редакція підібрала для вас найкрасивіші побажання на 8 березня своїми словами, які гарантовано припадуть до душі та торкнуться до самого серця мамі, бабусі, дружини, дівчині, сестрі і подрузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?