Не може бути й мови: у Німеччині відповіли на прохання України щодо винищувачів
Категорія
Політика
Дата публікації

Не може бути й мови: у Німеччині відповіли на прохання України щодо винищувачів

Не може бути й мови: у Німеччині відповіли на прохання України щодо винищувачів
Джерело:  online.ua

Новий очільник Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна у жодному разі не планує надавати Україні німецькі винищувачі для боротьби з російською агресією.

Джерело:  Suddeutsche Zeitung

Німеччина відкинула прохання України щодо винищувачів

Я думаю, що про це не може бути й мови. Винищувачі є набагато складнішими системами, ніж бойові танки, і мають зовсім іншу дальність польоту та вогневу міць. Там ми б заглибилися у виміри, від яких я б зараз дуже застерігав, – заявив німецький міністр.

Що відомо про потенційне надання Україні західних винищувачів

Після того, як офіційно стало відомо, що Україна отримає танки Leopard 2 від Німеччини й M1 Abrams – від США, очільник МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що міжнародні партнери Києва почали розглядати питання постачання літаків F-16 для ЗСУ.

Однак, після згоди офіційного Берліна на надання Україні основних бойових танків, німецький лідер Олаф Шольц вирішив окреслити червоні лінії для подальшої військової підтримки нашої країни.

За словами канцлера ФРН, насамперед йдеться про постачання бойових літаків, а також розгортання наземних військ.

Попри це очільник МЗС Нідерландів Вопке Хукстра нещодавно офіційно підтвердив, що у його країни "немає табу" на обговорення запиту про F-16, якби такий надійшов від України, а в уряді Словаччини прямо говорили про плани віддати Україні радянські МіГ-29.

27 січня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов натякнув, що незабаром наші воїнизможуть отримати від західних партнерів багатофункціональний легкий винищувач F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?