Не можна зупинити: у Зеленського приголомшили зізнанням щодо КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Не можна зупинити: у Зеленського приголомшили зізнанням щодо КСУ

Не можна зупинити: у Зеленського приголомшили зізнанням щодо КСУ
Джерело:  interfax.com.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського озвучила важливе попередження українським громадянам. Так, представник глави держави у Конституційному Суді, народний обранець Федір Веніславський звернув увагу на те, що вплинути на практику прийняття чинним складом Конституційного Суду рішень, які загрожують нацбезпеці, не можна юридичним способом. За словами політика, наразі необхідно вдаватися до політико-правових рішень, аби зупинити загрозу нацбезпеці. Він також підкреслив, що в історії нашої країни не було подібних прецедентів, коли президент вносить законопроєкт про припинення повноважень всіх чинних суддів КСУ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Веніславський також наголосив, що не було й таких випадків, коли КСУ ухвалював рішення з "чітким системним порушенням "Конституції, закону про Конституційний суд і регламенту КСУ, закону про запобігання корупції.

"А юридичних механізмів зупинки такого свавілля чинне законодавство не містить. Тому потрібно застосовувати політико-правові заходи, щоб зупинити реальні загрози національній безпеці, породжені цим рішенням", – зауважив представник Володимира Зеленського.

Народний обранець наголосив, що таких прецедентів, звичайно, немає, однак після фактично антиконституційного перевороту необхідно діяти вже політико-правовими засобами, спільними діями Володимира Зеленського та Кабінету міністрів.

Окрім того, Федір Веніславський наголосив, що загрози національній безпеці, які з'явилися після рішення суду гірші, ніж негативні наслідки, які може мати прийняття українським парламентом запропонованого українським лідером Володимиром Зеленським закону.

Як уже згадувалося раніше, 30 жовтня глава КСУ Олександр Тупицький назвав таким, що має ознаки конституційного перевороту, законопроєкт президента країни, який пропонує припинити повноваження суддів КС.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Реєстру декларацій завдяки рішенню Володимира Зеленського та Кабінету міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?