Не раніше 15 грудня — в команді Зеленського зробили важливе оголошення
Категорія
Політика
Дата публікації

Не раніше 15 грудня — в команді Зеленського зробили важливе оголошення

Не раніше 15 грудня — в команді Зеленського зробили важливе оголошення
Джерело:  online.ua

Український парламент, цілком ймовірно, не зможе прийняти оновлений проект державного бюджету на 2021 рік до 1 грудня, у встановлений Бюджетним кодексом термін. З таким невтішним попередженням до українських громадян звернувся голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який допускає, що бюджет на наступний рік пардаментаріі можуть прийняти на позачерговому засіданні, але тільки в кінці наступного тижня. Також, за його словами, законопроекти по КСУ з'являться на порядку денному Верховної Ради не раніше 15 грудня, а не на наступному пленарному тижні, як анонсували раніше. Про це він заявив перед спільним засіданням керівництва парламенту, уряду і лідерів фракцій, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, що на наступному пленарному тижні з'являться в порядку денному законопроекти про КС. На цьому пленарному тижні цього немає в порядку денному", - повідомив Арахамія.

Що стосується бюджету на 2021 рік, то його, на думку Арахамія, можуть прийняти в перших числах грудня. Глава фракції "Слуга народу" зазначив, що для прийняття бюджету голосів в парламенті вистачає.

"Все може бути. Взагалі не виключаю ніякого сценарію. Є багато законопроектів, які потрібно прийняти саме в цьому році, щоб вони запрацювали. Моя думка, що потрібно збиратися на позачергові і без обговорення", - зазначив Арахамія.

Як відомо, уряд вже погодив оновлений проект держбюджету-2021 до другого читання у Верховній Раді. Відзначається, що витрати на утримання Офісу президента в проект держбюджету на 2021 до першого читання збільшили майже на 40%, оскільки в Мінфіні побачили диспропорції в заробітних платах. Але в оновленому держбюджеті-2021 скорочують витрати на Міністерство освіти і розвиток регіонів. Також є інформація, що в оновленому проекті бюджету пропонується перенести заплановане підвищення мінімальної заробітної плати в Україні на 1 грудня наступного року, а також скоротити плани МОЗ з приводу підвищення зарплат медикам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вимагає, щоб Верховна Рада терміново прийняла його законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Президент наполягає на тому, щоб міри покарання передбачали тюремне ув'язнення, а не просто великі штрафи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?