Не робіть з мухи слона: Макрон відповів на критику після його пропозиції щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Не робіть з мухи слона: Макрон відповів на критику після його пропозиції щодо РФ

Не робіть з мухи слона: Макрон відповів на критику після його пропозиції щодо РФ
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон закликає своїх колег з різних країни припинити полеміку "там, де її немає" після його скандальних пропозицій щодо майбутніх гарантій безпеки для Росії. Як відомо, заяви президента Франції вкрай  негативно сприйняла як Україна, так і багато членів Європейського Союзу.

Джерело:  Le Figaro

Макрон відреагував на критику після його пропозиції щодо Росії

Я не думаю, що ми повинні робити з мухи слона, намагаючись побачити суперечності там, де їх немає, - виступив з заявою з цього приводу Еммануель Макрон після прибуття на саміт ЄС-Балкани в Тирані.

Як відомо, французький лідер раніше стверджував що міжнародна спільнота, мовляв, повинна домовитися, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо очільник Кремля погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Варто зазначити, що офіційна Варшава публічно критикувала пропозицію Еммануеля Макрона, який запевняв, що нова архітектура безпеки має передбачати гарантії для РФ.

Окрім того, очільниця МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто також не підтримав французького лідера про гарантії безпеки для країни-агресорки.

У ситуації, що склалася, нам потрібні гарантії саме проти Росії. Це стосується як України, так і інших країн, – наголосила дипломатка.

Скандал з Макроном також прокоментувала прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Розмови про мир чи припинення вогню — небезпечні. Триває агресивна війна, у якій Росія напала на свою сусідку, і в цих умовах треба говорити про те, як забезпечити безпеку України… Вимоги Росії про гарантії безпеки — це прикриття для її загарбницьких війн та воєнних злочинів, а також її спосіб просувати політику "сфер впливу", — підкреслила Каллас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?