Нетаньягу пояснив відмову Ізраїлю від надання військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Нетаньягу пояснив відмову Ізраїлю від надання військової допомоги Україні

Нетаньягу пояснив відмову Ізраїлю від надання військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, його країна не може надавати військову допомогу Україні через певні домовленості з РФ.

Джерело: заява Нетаньягу у Берліні на пресконференції з Олафом Шольцем

Що відомо про відмову Ізраїлю надавати військову допомогу Україні 

За словами Нетаньягу, кілька років тому Ізраїль та РФ уклали домовленість щодо спільного використання повітряного простору поблизу кордонів Сирії. Тоді сторони дійшли згоди, що ізраїльські та російські пілоти літають поруч поблизу сирійського повітряного простору. Це запобігає відкриттю Іраном "третього фронту" для Ізраїлю.

Але в рамках цих обмежень, у рамках цих міркувань ми намагаємося надавати гуманітарну та оборонну підтримку Україні, яка відбувається також поки ми тут говоримо, - зазначив прем'єр-міністр Ізраїлю

Зокрема, Нетаніягу наголосив, що Ізраїль також надає Україні допомогу у цивільній обороні.

Мова йде про системи раннього попередження.

За його словами, Ізраїль має у цій галузі сучасні розробки, які дозволять зробити так, щоби при загрозі повітряного удару "не вся країна або не цілий регіон бігли у бомбосховища".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу вперше провів дискусію щодо політики Ізраїлю щодо військової допомоги Україні.

Що відомо про заяви Нетаніягу стосовно військової допомоги Україні 

Ізраїль також, відверто кажучи, діє способами, які я не перераховуватиму тут проти виробництва зброї Ірану, яка використовується проти України, - зазначив ізраїльский прем'єр.

За його словами, на тлі занепокоєння щодо "складних відносин" з Росією і не лише, в Ізраїлі "розглядають можливість" надання Україні "інших видів допомоги".

У нас з Росією складні відносини, тому що недалеко звідси, за кілька миль звідси, на нашому північному кордоні з Сирією, ізраїльські літаки та російські літаки літають на невеликій відстані один від одного. Росія перебуває у військовій частині в Сирії. Іран намагається закріпитися в Сирії прямо біля нашого північного кордону, як вони зробили в Лівані з "Хезболлою, - підкреслив Нетаніягу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?