Незабаром в небі України: Данілов натякнув на передачу Україні винищувачів F-16
Категорія
Політика
Дата публікації

Незабаром в небі України: Данілов натякнув на передачу Україні винищувачів F-16

Незабаром в небі України: Данілов натякнув на передачу Україні винищувачів F-16
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов натякає, що незабаром Збройні сили України зможуть отримати від західних партнерів багатофункціональний легкий винищувач F-16.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олексія Данілова

Україна скоро може отримати винищувачі F-16

Незабаром в небі України, - написав Данілов.

Варто звернути увагу на те, що секретар РНБО підтримав тренд публікування "ребусів", який набрав популярності завдяки главі Офісу президента Андрію Єрмаку.

Олексій Данілов на своїй сторінці у Фейсбук опублікував відеоролик із технічними характеристиками F-16. Жодних подробиць, чи ухвалено уже міжнародними партнерами України відповідне рішення, він не надав.

Що важливо розуміти, Повітряні сили ЗСУ неодноразово заявляли, що їм вкрай важливо якомога швидше отримати багатофункціональні винищувачів.

Як стверджує речник ПС Юрій Ігнат, багатоцільовий літак може виконувати різні завдання: ефективно боротися з повітряними загрозами, зокрема крилатими ракетами та БпЛА, а також виконувати й ударні функції по наземних цілях.

За його словами, насамперед йдеться про багатофункціональні винищувачі американського виробництва F-16, F-15 або F-18 певних модифікацій, або ж їхні європейські аналоги.

Глава держави Володимир Зеленський переконаний, що після історичного рішення міжнародних партнерів щодо танків офіційний Київ повинен вийти на постачання літаків. Він наголосив, що наразі це дуже важливе завдання.

Варто також зазначити, що компанія-виробник американських винищувачів F-16 уже офіційно погодилася постачати літаки в країни Європи, які реекспортуватимуть свої винищувачі в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?