Німеччина дозволила Польщі передати танки Leopard 2 Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина дозволила Польщі передати танки Leopard 2 Україні

Німеччина дозволила Польщі передати танки Leopard 2 Україні
Джерело:  online.ua

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила,що влада її країни не буде заперечувати, якщо Польща відправить танки Leopard 2 німецького виробництва Збройним силам України.

Джерело:  DW  і журналіст LCI Даріус Рочебін у Твіттері

Німеччина надає дозвіл Польщі щодо передачі танків Leopard 2 Україні

Журналіст поцікавився у німецьої дипломатки, якою буде реакція Німеччини, якщо офіційна Варшава вирішить відправити Україні свої танки Leopard 2 без дозволу команди канцлера Олафа Шольца.

Ми не будемо стояти на заваді. На даний момент це питання не ставилося, але якби нас запитали, ми б не стали перешкоджати... Ми знаємо, наскільки важливі ці танки, і саме тому ми обговорюємо це зараз з нашими партнерами… Ми повинні переконатися, що життя людей будуть врятовані, а територія України звільнена, - заявила Анналена Бербок.

Після слів очільниці МЗС ФРН, представник ЗМІ уточнив, чи вірно він зрозумів, що офіційний Берлін не буде заперечувати, якщо польська влада передасть танки Leopard 2 Збройним силам України.

Ви мене правильно зрозуміли, - наголосила німецька дипломатка.

Що цікаво, ще дікілька дінв тому глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що міжнародні лідери поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 під час зустрічі у форматі "Рамштайн" 20 січня, однак він наказав підготуватися своєму відомству до "дня, який, можливо, настане".

Чимало впливових німецьких політиків публічно вимагали у команди Шольца принаймні надати дозвіл на передачу Україні "Леопардів" іншим країнам, які хочуть це зробити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?