Німеччина надасть Україні ще 350 генераторів
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина надасть Україні ще 350 генераторів

Німеччина надасть Україні ще 350 генераторів
Джерело:  online.ua

За результатами телефонної розмови президента Україна Володимира Зеленського та канцлера Німеччини Олафа Шольца стало відомо, що німецький уряд передасть 350 додаткових генераторів, щоб полегшити навантаження на енергетичну систему України.

Джерело: Уряд Німеччини

Німецький уряд передасть Україні 350 додаткових генераторів

На сьогоднішній день уряд Німеччини надав короткострокову фінансову допомогу для ремонту енергетичної інфраструктури на суму близько 56 мільйонів євро та надає понад 350 генераторів, – повідомив прессекретар федерального уряду Німеччини Штеффен Хебестрейт.

Як зазначається у повідомленні, президент Зеленський і канцлер Шольц також обговорили підтримку українського неба та інфраструктури, зокрема надання Німеччиною засобів ППО та участь у довгострокової відбудові України.

Німецький канцлер та президент України домовилися продовжувати взаємний та конструктивний обмін думками та залишатися у тісному контакті.

Нагадаємо, що Німеччина закупить та передасть Україні 14 безпілотних гусеничних бронетранспортерів THeMIS, які необхідні для евакуації поранених та розчищення територій.

Як зазначається, із 14 транспортних засобів – сім будуть налаштовані для евакуації людей, доставлять їх до кінця 2022 року.

Інші половина буде призначена для проходження маршруту з навантаженням, ці транспортні засоби будуть надані Україні навесні 2023 року.

Додамо, що Сполучені Штати америки терміново виділять 53 мільйони доларів на підтримку електроенергетичної системи України. За ці кошти придбають електромережеве обладнання для відновлення енергетичної системи на тлі російських обстрілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?