Німеччина обговорює з союзниками ініціативу Польщі передати Україні ППО Patriot
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина обговорює з союзниками ініціативу Польщі передати Україні ППО Patriot

Німеччина обговорює з союзниками ініціативу Польщі передати Україні ППО Patriot
Джерело:  online.ua

Німеччина обговорює з союзниками по НАТО пропозицію Польща передати Україні системи ППО Patriot.

Джерело: Укрінформ з посиланням на представницю уряду ФРН Крістіне Гоффманн

Берлін обговорює з НАТО пропозицію Польщі щодо ППО

Гоффманн зазначила, що для німецького уряду важливим було зробити пропозицію союзнику по НАТО, Польщі, та підтримати її в аспекті безпеки.

Реакцію Польщі на цю пропозицію ми, звісно, взяли до уваги, а також те, що наша пропозиція була позитивно сприйнята громадськістю в Польщі… Те, як ми будемо надалі діятиме з польською ініціативою, ми радимося наразі з Польщею і нашими союзниками, - сказала вона.

Посадовиця визнала, що в разі, якби системи ППО були передані напряму Україні, це створило би «нову ситуацію».

До цього часу ФРН підтримала Україну системою ППО IRIS-T, а також танками Gepard, узгоджуються інші моделі.

Гоффман підкреслила, що Німеччина перебуває з Україною в постійному контакті з питання, як допомогти їй захиститися проти російської агресії.

Представник Міноборони ФРН Давід Гельмбольд зазначив, що оборонне відомство дуже уважно слідкує за дискусією з цього питання, яка точиться в Польщі.

Після цього ми приймемо рішення, як діяти далі, - сказав він.

Він підкреслив, що Patriot є частиною інтегрованої системи протиповітряної оборони НАТО, в якій питання логістики та з'єднання є дуже важливими.

Його запитали, як довго триває підготовка спеціалістів для керування системами Patriot, на що він відповів, що місяці, а якщо йдеться про питання інтегрованої системи НАТО – роки.

Перед цим міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт зазначила, що можливість використання оборонних систем НАТО за межами території країн-членів, зокрема в Україні, має бути узгоджена з іншими державами-членами альянсу.

Таку саму позицію висловив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Я вітаю німецьку пропозицію зміцнити протиповітряну оборону Польщі шляхом розміщення батарей Patriot в Польщі після трагічного інциденту минулого тижня, який забрав життя двох людей. Але конкретні рішення щодо конкретних потужностей залишаються національними рішеннями.

Нагадаємо, що Німеччина зробила Польщі пропозицію розмістити на польсько-українському кордоні системи протиракетної оборони Patriot після падіння ракети на польській території.

Польща запропонувала передати це ППО Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?