Німеччина остаточно відмовилася передавати ЗРК Patriot Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина остаточно відмовилася передавати ЗРК Patriot Україні

Німеччина остаточно відмовилася передавати ЗРК Patriot Україні
Джерело:  online.ua

Очільники Міністерств оборони Польщі та ФРН Маріуш Блащак і Крістіне Ламбрехт провели переговори щодо розміщення зенітно-ракетних комплексів Patriot на польській території — де-факто офіційний Берлін відмовився від пропозиції передати їх Україні.

Джерело: "Європейська правда"

Німеччина не буде передавати ЗРК Patriot Україні: що відомо

Після розмови з представниками Міноборони Німеччини я був розчарований рішенням про відмову в підтримці України. Розміщення Patriot на Західній Україні підвищило б безпеку поляків та українців. Тому ми продовжуємо підготовку до розміщення пускових установок на території Польщі та підключення їх до нашої системи управління, – прокоментував рішення ФРН Блащак.

Як відомо, глава Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт після інциденту у Пшеводуві, коли в результаті падіння ракети загинули двоє людей, запропонувала допомогу Польщі, зокрема системи Patriot та винищувачі Eurofighter, які охоронятимуть польський повітряний простір.

Офіційна Варшава неодноразово закликала передати ці системи Україні, оскільки для неї вони справді необхідні.

На ці заклика ФРН відповіла, що обговорює з союзниками прохання Польщі про відправлення німецьких систем Patriot до України. При цьому Варшава виступила проти надання Україні власних ЗРК Patriot, які замовила у США.

Нещодавно очільник МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що українська влада проводить перемовини з Німеччиною, а також США щодо розміщення в Україні систем Patriot.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?