Німеччина передала Україні три РСЗВ MARS-II і системи протиповітряної оборони IRIS-T
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина передала Україні три РСЗВ MARS-II і системи протиповітряної оборони IRIS-T

Німеччина передала Україні три РСЗВ MARS-II і системи протиповітряної оборони IRIS-T
Джерело:  online.ua

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт повідомила про доставку в Україну трьох обіцяних реактивних систем залпового вогню MARS-II.

Джерело: голова Офісу президента Андрій Єрмак, ЄП з посиланням на міністерку оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт

Німеччина передала Україні РСЗВ

Також Німеччина передала Україні три самохідні артилерійські установки, системи протиповітряної оборони IRIS-T і три броньовані ремонтно-евакуаційні машини.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Німеччини постачання зброї Україні явно затримуються, зокрема йшлося про зенітно-ракетні комплекси Iris-T SLM.

Повідомлялося, що Україна хоче купити 11 таких комплексів у збройової компанії Diehl Defense.

Міністерство економіки в Берліні позитивно відреагувало на заявку і направило її до Федеральної ради безпеки. За три тижні рішення так і не було ухвалено.

Одна система Iris-T коштує близько 140 мільйонів євро, а за одинадцять одиниць потрібно заплатити 1,5 мільярда євро.

Раніше Берлін опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні. У ньому були вказані 30 самохідних артилерійських установок Gepard (українські військові проходять навчання для користування ними), комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Поставки САУ Gepard в Україну вже розпочалися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?