Німеччина перешкоджає відключенню Сбербанку РФ від SWIFT
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина перешкоджає відключенню Сбербанку РФ від SWIFT

Німеччина перешкоджає відключенню Сбербанку РФ від SWIFT
Джерело:  online.ua

Німеччина стала головною перешкодою для розширення санкцій Європейського Союзу проти Росії. Затримуючи санкції проти Сбербанку та енергетичного сектору РФ.

Джерело: Bloomberg

ФРН не погоджує на нові санкції проти РФ

Німеччина є провідною державою, яка протидіє зусиллям додати "Сбербанк" до списку російських фінансових установ, відрізаних від SWIFT - системи банківських повідомлень, яка лежить в основі більшої частини світової торгівлі.

Сбербанк, який володіє приблизно половиною російських роздрібних депозитів, був виключений з початкового списку банків, які вилучаються з SWIFT в рамках рішення про захист операцій, пов'язаних з енергетикою, - зазначили у виданні.

Але заклики посилити санкції з боку держав-членів ЄС у Центральній та Східній Європі зросли.

За даними видання, Німеччина неодноразово закликала до обережності щодо цього кроку під час дипломатичних зустрічей, які відбулися останніми днями, в тому числі серед міністрів.

Канцлер Олаф Шольц також публічно виступив із закликом до стриманості щодо санкцій, які можуть вплинути на енергетику.

Цього тижня він заявив, що виступає проти припинення поставок з Росії, називаючи поставки нафти і газу «суттєво важливими» для європейської економіки і чітко даючи зрозуміти, що продовження імпорту енергоносіїв є «свідомим рішенням».

Позиція Німеччини ризикує створити розкол у ключовому аспекті зусиль союзників покарати Кремль за його війну проти України.

Президент Джо Байден оголосив у вівторок, що США заборонять імпорт російського викопного палива, включаючи нафту, що частково підтримала Велика Британія.

Після того, як Німеччина несподівано пообіцяла постачати зброю Україні та прискорити витрати на оборону, країна знову піддається критиці, оскільки покладається на Росію в більш ніж половині поставок газу та більше третини нафти.

Німеччина зробила героїчний вчинок? Ні, ви занадто мало робите, – сказав у середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в коментарі газеті Welt.

Німеччина отримує дві третини природного газу з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?