Німеччина підтримує арешт російських активів на користь відновлення України — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина підтримує арешт російських активів на користь відновлення України — Bloomberg

Німеччина підтримує арешт російських активів на користь відновлення України — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Уряд канцлера Німеччини Олафа Шольца відкритий для використання мільярдів євро із заморожених російських активів, щоб допомогти Україні у відбудові.

Джерело: Bloomberg

Німеччина може конфіскувати активи РФ на користь України

Уряд канцлера Олафа Шольца підтримує вимогу України про військові репарації, але ще не зайняв офіційної позиції щодо конфіскації російських активів.

Питання є складним, і деякі частини правлячої коаліції є більш палкими, ніж інші, - пише видання з посиланням на людей, знайомих з дискусіями.

Внутрішня напруга у Німеччині відображає ширшу боротьбу міжнародної спільноти за формування спільної позиції.

Якщо Берлін зможе вирішити власні проблеми, це може дати новий імпульс для дискусій у Європейському Союзі та чинити тиск на США, щоб вони конфіскували активи РФ, такі як резерви центрального банку, які були заморожені.

Міністерка закордонних справ Анналена Бербок вимагає від Росії компенсації за збитки, завдані Україні.

Вона є давнім прихильником більш жорсткої позиції щодо Кремля та наполягає на тому, що арешт принаймні частини заморожених активів має бути варіантом, - повідомили Bloomberg на умовах анонімності чиновники, знайомі з дискусіями.

Міністр фінансів Крістіан Лінднер, більш обережний. Він стурбований тим, що конфіскація активів російського центрального банку може створити небезпечний прецедент і завести європейські країни та їхніх союзників у юридичну трясовину.

Скільки російських коштів заморозили ЄС та Велика сімка

ЄС і партнери з "Великої сімки" заморозили близько 300 мільярдів євро (311 мільярдів доларів) у резервах російського центрального банку.

ЄС також заблокував близько 19 мільярдів євро активів російських бізнесменів, які перебувають під санкціями, хоча ці оцінки не є повними. Активи знаходяться в підвішеному стані і наразі не можуть бути розподілені.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС «знайде законні способи» конфіскувати російські активи, щоб допомогти профінансувати реконструкцію України, додавши, що блок планує створити структуру для управління цими коштами та інвестувати їх на благо України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?