Німеччина планує передати Україні ще більше установок "Gepard"
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина планує передати Україні ще більше установок "Gepard"

Німеччина планує передати Україні ще більше установок "Gepard"
Джерело:  online.ua

Команда німецького канцлера Олафа Шольца офіційно підтвердила, що має намір передати Україні більше самохідних артилерійських установок "Gepard" для захисту від атак армії Російської Федерації.

Джерело:  Bild

Україна отримає від Німеччини ще більше установок "Gepard"

Канцлер Олаф Шольц у розмові з президентом України Володимиром Зеленським дав зрозуміти, що ми можемо знову відправити Україні деяку кількість танків "Gepard" - виступив із коментарем з цього приводу речник німецького уряду Штеффен Хебестрейт під час брифінгу в Берліні.

За його словами, подробиці про постачання зброї стануть відомі тільки після того, як відбудеться передача.

Оскільки у бундесверу немає "Gepard" з 2012 року, вони не з бундесверу, - уточнив прессекретар уряду ФРН.

У зв'язку з цим залишається тільки можливість із запасів компанії-виробника або з Катару, де стадіони чемпіонату світу з футболу захищені від можливих терористичних атак з повітря німецькими Gepard.

Що важливо розуміти, станом на даний момент 30 таких танків було поставлено в Україну із запасів виробника KMW.

Як уже згадувалося раніше, 3 листопада Швейцарія вкотре заблакувала запит офіційного Берліна на реекспорт до України боєприпасів для установок Gepard, обґрунтувавши такий крок політикою нейтралітету, яка забороняє експорт зброї до країн, що ведуть збройні конфлікти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?