Німеччина просить не відключати РФ від SWIFT у разі нападу на Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина просить не відключати РФ від SWIFT у разі нападу на Україну

Німеччина просить не відключати РФ від SWIFT у разі нападу на Україну
Джерело:  online.ua

Кандидат на пост голови Християнсько-демократичного союзу Німеччини юрист Фрідріх Мерц закликав не відключати Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT. За його словами, цього не можна робити, навіть якщо вона нападе на Україну.

Джерело: DPA

ФРН просить не відключати РФ від SWIFT у разі нападу на Україну

Як стверджує відомий політик, це рішення про відключення РФ від SWIFT може завдати серйозного удару по німецькій та світовій економіці.

Фрідріх Мерц також почав бідкатися, що ситуація зі SWIFT може стати "атомною бомбою", яка серйозно нашкодить не лише Росії, але й Заходу. За його словами, якщо вивести Росію із системи SWIFT, то це нашкодить всесвітній торгівлі.

Якщо задіяти SWIFT, це може стати "атомною бомбою"... Це вдарить по Росії, але серйозно зашкодить і нам. Таке рішення фактично зламало б хребет міжнародної платіжної системи,– скаржиться політик.

Фото — facebook.com/SWIFT

Мерц також звернув увагу на те, що офіційний Київ має право купувати зброю у Заходу для самооборони, адже армія РФ біля кордонів України залишається серйозною загрозою. За його словами, вкрай важливо, щоб члени Європейського Союзу в цьому питанні діяла з єдиним підходом і потрібно узгодити цю позицію.

Політик також активно критикує можливий запуск гскандального російського газогону.

У світі навряд чи є більш політичний проєкт в енергетиці, аніж цей газопровід,– вважає Мерц.

На переконання політика, запуск "Північного потоку-2" є юридичним питанням, яке потрібно вирішувати через відповідні установи ЄС.

Проєкт було б правильно запустити, бо його будівництво вже завершили. Але це лише за умови, що Росія виконуватиме свої зобов'язання щодо постачання газу перед Україною та Польщею. Не можна допускати шантажу Кремля щодо цих країн, - наголосив Мерц.

Що важливо розуміти, платіжна система SWIFT об'єднує понад 11 тисяч банків, фінансових установ та корпорацій у більш як 200 країнах та територіях. SWIFT називають глобальним монополістом у наданні електронних фінансових послуг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?