Німеччина відмовилася приймати Кубок світу з фехтування через допуск росіян та білорусів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Німеччина відмовилася приймати Кубок світу з фехтування через допуск росіян та білорусів

Німеччина відмовилася приймати Кубок світу з фехтування через допуск росіян та білорусів
Джерело:  online.ua

Федерація фехтування Німеччини (DFB) відмовилася проводити етап Кубка світу з фехтування на рапірах серед жінок. Оскільки на міжнародному турнірі вперше після початку повномасштабного вторгнення Росії до України мали брати участь російські та білоруські спортсмени.

Джерело: Федерація фехтування Німеччини

Федерація фехтування Німеччини солідарна з Україною

Рік тому світовий спорт почав масово відмежовуватись від Росії через її війну проти України.

Втім напередодні Олімпійських Ігор-2024 почались розмови про можливе повернення росіян. Першою резонансне рішення прийняла Міжнародна федерація фехтування.

Організація дозволить росіянам і білорусам повернутись до змагань, але ще не вирішила, під якими прапорами.

Очільниця федерації Клаудія Бокель вказала на те, що рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) викликало "гарячі дискусії" всередині країни та за її межами.

Бокель також висловила солідарність із народом України, який "страждає від агресивної війни".

Ми хочемо надіслати чіткий сигнал, що ми хотіли б іншого результату, і що ми все ще бачимо багато відкритих питань щодо втілення рішення світової асоціації, які роблять проведення турніру неможливим, – заявила голова DFB.

Це був би перший турнір з поверненням росіян і білорусів

Міжнародна федерація фехтування дозволила російським і білоруським фехтувальникам брати участь у своїх змаганнях за результатами голосування на позачерговому конгресі 10 березня.

Турнір повинен був пройти 5-6 травня в німецькому Таубербішофсхаймі. Це був би перший турнір, де сталося б повернення спортсменів-терористів.

Також федерація має намір обговорити з німецькими спортсменами питання участі у кваліфікації до Олімпіади в разі допуску туди росіян та білорусів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?