Німеччина відреагувала на вимогу Польщі щодо репарацій за Другу світову
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина відреагувала на вимогу Польщі щодо репарацій за Другу світову

Німеччина відреагувала на вимогу Польщі щодо репарацій за Другу світову
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Німеччини офіційно відхилило вимогу офіційної Варшави стосовно виплат репарацій за збитки, завдані під час Другої світової війни. Це підтвердило польське дипломатичне відомство.

Джерело:  "Європейська правда"

ФРН відхилила ноту Польщі про репарації за Другу світову

За словами польських дипломатів, МЗС ФРН передало відповідь на ноту МЗС Польщі про репарації 28 грудня 2022 року, а офіційна Варшава отримала їх лише 3 січня.

За повідомленням уряду ФРН, питання репарацій та воєнних репарацій залишається закритим і уряд ФРН не має наміру вступати в переговори з цього питання, – заявили представники МЗС Польщі.

Окрім того, наголошується, що польський уряд "буде продовжувати докладати зусиль з метою врегулювання претензій, які виникли в результаті німецької агресії та окупації у 1939-1945 роках".

Як уже згадувалося раніше, ще 3 жовтня польське дипломатичне відомство надіслало дипломатичну ноту до Берліна з вимогою відшкодувати збитки, завдані під час Другої світової війни. У документі йшлося про те, що офіційна Берлін та Варшава повинні зробити все можливе для "постійного врегулювання наслідків агресії та німецької окупації в 1939-1945 роках".

1 вересня у Польщі була представлена доповідь про репарації за військові втрати, яких країна зазнала внаслідок німецької агресії у Другій світовій війні. Польща оцінює свої втрати у 6,2 трлн злотих ($1,32 трлн) і збирається в майбутньому вимагати цю суму у Німеччини, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?