Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу
Джерело:  online.ua

30 листопада Бундестаг Німеччини проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.

Джерело: "Європейська правда"

Влада Німеччини визнала Голодомор геноцидом українського народу

Зазначається, що політики від Соціал-демократичної партії, Зелених, Вільної демократичної партії, а також опозиційного Християнсько-демократичного союзу підготували позапартійну резолюцію, в якій висловлюються за визнання Голодомору геноцидом.

Від голоду та репресій постраждала вся Україна, а не лише її зерновиробничі регіони. З сьогоднішньої точки зору, історико-політична класифікація як геноцид очевидна. Німецький Бундестаг поділяє таку класифікацію, - сказано в заяві німецьких депутатів.

Окрім того, в документі йдеться про те, що примусовий голод також був спрямований на "політичне придушення української національної свідомості".

Влада Німеччини офіційно визанала, що масові смерті від голоду не були наслідком неврожаю, а є відповідальністю політичного керівництва СРСР на чолі з Йосипом Сталіним.

Таким чином, Голодомор є злочином проти людства... Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, жорстокість яких була немислимою до того часу. До них належать Голокост європейських євреїв в його історичній унікальності, воєнні злочини Вермахту і сплановане вбивство мільйонів невинних цивільних осіб в рамках расистської німецької війни на винищення на Сході, за які Німеччина несе історичну відповідальність, – йдеться у резолюції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?