Німеччина заявила про готовність прихистити дезертирів з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина заявила про готовність прихистити дезертирів з РФ

Німеччина заявила про готовність прихистити дезертирів з РФ
Джерело:  online.ua

Німеччина готова за певних обставин прийняти дезертирів з російської армії, а також противників режиму Путіна, заявила міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер.

Джерело: Spiegel

Німеччина може прийняти російських дезертирів

Як правило, дезертири, яким загрожують суворі репресії, отримають міжнародний захист у Німеччині. Кожен, хто сміливо виступає проти режиму Путіна і тому наражає себе на велику небезпеку, може подати заяву на надання притулку в Німеччині через політичні переслідування, - сказала вона.

Також німецькі депутати від "Зелених" і Вільної демократичної партії, які входять до складу урядової коаліції, пропонують надати захист росіянам.

Будь-хто, кому загрожує призов і хто не хоче бути частиною армії воєнних злочинів, є проти путінської системи. Ми, європейці, повинні швидко надати притулок опонентам російського режиму, а також безневинним дезертирам, - вважає Йоганнес Воґель, перший парламентський секретар фракції Вільної демократичної партії в Бундестазі.

Зелені також закликають захистити росіян, які відмовляються від військової служби через сумління.

Путін є найбільшою загрозою для російськомовних. Ми можемо і повинні захистити російських дезертирів від мобілізації Путіним і надати їм тимчасовий притулок, – сказав експерт із зовнішньої політики Зелених Робін Вагенер.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман написав, що в Німеччині будуть раді будь-кому, хто ненавидить шлях Путіна і любить ліберальну демократію.

Нагадаємо, що у ході часткової мобілізації, оголошеної президентом РФ Володимиром Путіним, Рада Федерації ухвалила, що росіян призовного віку в майбутньому можуть засуджувати до десяти років позбавлення волі, якщо вони відмовляться брати участь у бойових діях.

Після часткової мобілізації до лав російської армії мають призвати 300 тисяч резервістів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?