Німеччина заявила про намір вислати ще 30 російських дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина заявила про намір вислати ще 30 російських дипломатів

Німеччина заявила про намір вислати ще 30 російських дипломатів
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила про наміри вислати з країни ще 30 акредитованих у Берліні російських дипломатів.

Джерело:   Focus

Німеччина готується до чергової масової висилки кремлівських дипломатів 

На думку представників органів безпеки Німеччини, російські дипломати можуть скористатись власним імунітетом для вербування інформаторів в країні у сферах політики, бізнесу, науки та оборонної галузі.

Вони потрібні їм для проведення в країні диверсійних чи дезінформаційних операцій.

Резиденції російських секретних служб, які розміщені в посольстві в Берліні та в кількох консульствах укомплектовані щільніше, ніж під час холодної війни і налічують близько 160 офіцерів, йдеться у матеріалі видання.

Російські олігархи переписують свій бізнес на громадян ЄС

Зокрема, олігарх Олег Дерипаска, щоб уникнути західних санкцій, переписав власні активи на австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа.

Перед початком широкомасштабної війни Путін зібрав у себе всіх російських олігархів для обговорення плану дій з підтримки російської економіки у випадку посилення санкцій. Саме після цієї розмови, за інформацією іноземних ЗМІ, більшість російських олігархів встигли переоформити власні фірми та майно на своє близьке оточення, щоб уникнути майбутніх санкцій, - повідомляють представники НАЗК.

Зазначається, що одним з таких олігархів був і Олег Дерипаска. Перебування під санкціями у переважній більшості країн санкційної коаліції змушує його створювати схеми обходу санкцій щодо управління активами або придбання ним нових активів через підставних осіб, зокрема, Зігфріда Вольфа.

У відомстві зазначили, що Вольф з 2008 року та після повномасштабного вторгнення Росії в Україну активно продовжує працювати на російському ринку.

Так, за інформацією відомства, до початку Кремлем злочинної війни проти України він був тісно пов'язаний із компаніями Дерипаски (Група "ГАЗ", Корпорація "Русские машины" (ТОВ "Нижегородские автомобили"), Корпорація "Главстрой", Nolana Holdings Limited.

Серед доказів причетності Вольфа до бізнесу російського олігарха є значні суми фінансової винагороди, що йому виплачуються від компаній Дерипаски.

Так, лише за 2021 рік сума доходу Вольфа в одній з компаній Дерипаски становила майже 1 мільярд рублів.

Крім того, іншим доказом наближеності Зігфріда Вольфа до владно-олігархічної вертикалі РФ є те, що громадянин Австрії розглядається Росією (під час активної фази військової агресії проти України) як "дружній" нерезидент, якому дозволяється набувати активи у РФ.

Зокрема, за даними НАЗК, через такий механізм Вольф вже отримує у власність компанії, пов'язані з Дерипаскою через інших пов’язаних осіб.

Як зазначили в агенстві, Зігфріда Вольфа можна назвати людиною-схемою з обходу санкцій. НАЗК очікує внесення Вольфа до санкційних списків України найближчим часом, що має продемонструвати приклад й іншим країнам санкційної коаліції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?