Німеччина жорстко поставила Путіна на місце після його небезпечної пропозиції
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина жорстко поставила Путіна на місце після його небезпечної пропозиції

Німеччина жорстко поставила Путіна на місце після його небезпечної пропозиції
Джерело:  online.ua

У Німеччині не вірять в те, що президент РФ Володимир Путін вирішив піти на поступки НАТО без власної вигоди. У команді канцлерки ФРН Ангели Меркель поставили під сумнів обіцянки глави Кремля. У Берліні вважають, що пропозиції Путіна про введення мораторію на розгортання в Європі ракет середньої і меншої дальності не викликають довіри. Втім, генсек НАТО Єнс Столтенберг аналогічно висловлювався з цього приводу ще в минулому році. В Альянсі тоді нагадували, що Росія сама вийшла з договору РДСМ, а зараз намагається виступити "миротворцем", хоча продовжує створювати небезпечне для всього світу озброєння. Про це заявила представниця МЗС ФРН Андреа Зассе, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Це не новина: Росія в минулому вже кілька разів заявляла про такий мораторій. Генеральний секретар Столтенберг висловився на цей рахунок у минулому році. У світлі виходу Росії з ДРСМД генсек НАТО заявляв, що мораторій або така відмова від розміщення ракет не викликають довіри. Ми поділяємо цю оцінку ", - прокоментували запропоновану Путіним ракетну угоду в МЗС Німеччини.

Російські політологи при цьому вже розкрили суть, яка криється за пропозицією Путіна. Вони пояснили, що ДРДСМ став уже давно невигідним для Росії. На їх думку, світова архітектура стратегічної безпеки вже давно руйнується, але Путін вирішив таким чином підвищити свою "важливість" перед світовими лідерами, які вже давно не приймають його всерйоз і не враховують його думку.

Нагадаємо, дія ракетного Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), підписаного в 1987 році, було офіційно припинено 2 серпня. США вийшли з угоди з-за порушень його умов російською стороною. Важливо відзначити, що за два місяці до цього, 2 червня 2020 року, Путін підписав указ, в якому зазначено, що Росія буде застосовувати ядерну зброю для стримування будь-якого потенційного противника. Таким чином Путін публічно пригрозив всьому світу потужним ядерним ударом, якщо країни, які вважають Росію потенційним противником, почнуть розгортати балістичні ракети, гіперзвукову зброю і розміщувати ядерну зброю на територіях неядерних держав.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін запропонував НАТО ракетну угоду і навіть заявив про готовність не розгортати в Європі ракети 9М729 комплексу "Іскандер-М", які стали причиною розбіжностей РФ, США і НАТО, але тільки за умови зустрічних кроків з боку Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?