Німеччина звинуватила РФ у спробах розхитати ситуацію в Молдові та Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина звинуватила РФ у спробах розхитати ситуацію в Молдові та Грузії

Німеччина звинуватила РФ у спробах розхитати ситуацію в Молдові та Грузії
Джерело:  online.ua

За словами голови МЗС Німеччини Анналени Бербок, Кремль посилює спроби розхитати ситуацію в Грузії та Молдові з метою повалення чинної влади в цих країнах.

Джерело: El Pais

Що відомо про спроби Кремля розхитати ситуацію в Грузії та Молдові 

Це частина стратегії РФ щодо дестабілізації товариств, які йдуть європейським шляхом, - зазначає голова німецької дипломатії.

Бербок зазначила, що Кремль посилює спроби вплинути на ситуацію у Грузії та Молдові.

Ми поділяємо з Молдовою та Грузією європейські цінності та підтримуємо їхнє бажання жити у світі та свободі через перспективу членства в ЄС, - зазначила голова МЗС Німеччини.

У ЄС закликають до санкцій проти проросійських олігархів в Грузії та Молдові 

Кілька керівників МЗС країн ЄС закликали ввести санкції проти проросійських олігархів на території Грузії та Молдови.

Зокрема, очільниця МЗС Франції  Катрін Колонна перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС зазначила, що "ці дві країни стикаються зі спробами дестабілізації, які вимагають максимальної пильності".

Це може бути підставою для того, щоб ми почали розглядати питання щодо тих, хто відповідальний за ці спроби, - підкреслила Колонна.

Її колеги з Румунії та Естонії також закликали блок застосувати санкції до проросійських олігархів у Молдові.

ЄС несе відповідальність за залучення та створення нового механізму санкцій проти російських агентів, проти тих олігархів у Молдові, які готують переворот, - зазначив голова МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?