Німці отримують фейкові листи від генконсульства із закликом воювати в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німці отримують фейкові листи від генконсульства із закликом воювати в Україні

Німці отримують фейкові листи від генконсульства із закликом воювати в Україні
Джерело:  online.ua

У Німеччині почали розсилати фейкові листи від імені нібито генерального консульства України з пропозиціями німцям долучитися до Іноземного легіону в Україні. У МЗС заявили, що це є дезінформаційною кампанією Росії.

Джерело: МЗС України

У Німеччині розсилають фейкові листи з запрошенням воювати в Іноземному легіоні

Громадяни Німеччини почлаи отримувати листи нібито від імені генерального консульства України в Дюссельдорфі з пропозицією за грошову винагороду долучитися до іноземного легіону в Україні.

Зазначені листи є підробкою. Жодних таких повідомлень українська консульська установа не надсилала, - зазначив резник МЗС Олег Ніколенко.

Він додав, що консули звернулися в німецьку поліцію задля проведення розслідування.

Також, за словами Ніколенка, розсилання фейкових листів буде розглядатися Україною як частина дезінформаційної кампанії РФ, яка має на меті дискредитувати українську дипломатію, підірвати підтримку України з боку Німеччини та її громадян.

Нагадаємо, що 30 листопада у посольстві України в Іспанії вибухнув лист, який оглядав комендант установи. Інцидент розлідують як теракт.

Також у посольства та консульства України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, надійшли "закривавлені пакунки" з очима тварин.

2 грудня МЗС України повідомило, що посольства України отримували листи-бомби, фальшиві листи-бомби або листи, що містили частини тварин, наприклад очі корови чи свині.

5 грудня іспанська поліція вилучила ще три конверти з очима тварин, які призначалися українським дипломатам.

Станом на 7 грудня МЗС зафіксувало вже 31 випадок погроз дипломатам у 15 країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?