Ніяка ракета не може знищити Каховську ГЕС. Експерт навів докази підриву дамби росіянами
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніяка ракета не може знищити Каховську ГЕС. Експерт навів докази підриву дамби росіянами

Ніяка ракета не може знищити Каховську ГЕС. Експерт навів докази підриву дамби росіянами
Джерело:  online.ua

Український волонтер та учасник «волонтерського десанту» Міністерства оборони України Олександр Карпюк відповів так званим експертам, які говорять, що "не все так очевидно зі знищенням дамби".

Джерело: Олександр Карпюк ( Serg Marco)

Дамбу неможливо знищити з ОТРК

Карпюк порівняв підрив Каховської ГЕС з підривом дамби в Казаровичах у Київській області у березні 2022 року.

Щоб підірвати дамбу на Казаровичах у березні 2022 року, знадобилось 1800 кг тротилу та ще й шнурами до УР-77 докидували. Було два підриви, перший- 1000 кг тротилу, і його не вистачило. Під другий підрив вибухівку кидали просто в воронку від першого вибуху, з шнурами до УР-77. Другий підрив зміг пошкодити шлюз, і вода пішла в Ірпінь. І це тільки підрив шлюзу. І там дамби самої метрів 700 мабуть.

Новокаховська дамба мала 16.5 метрів у висоту, це висота пʼятиповерхівки. Довжина дамби – майже 4 км.

Ніяка ракета, не може знищити цю дамбу. Навіть десять ракет. ОТРК не розраховані на знищення таких споруд. Тому росіяни і не бʼють по дамбам та великим мостам. Бо ОТРК – це для знищення штабів, складів, а не для того, щоб у спорудах, які з десятків метрів бетону зроблені, пробивати отвори.

Як росіяни замінували Каховську ГЕС

Карпюк зазначає, що росіяни замінували окремо кожну колону дамби, підірвали, а потім тиск води просто обрушив дамбу.

Таке мінування - це робота на декілька днів групою саперів. І я не вважаю за можливе що українськи диверсанти притарабанили на горбах від 4 і більше тонн вибухівки (більше, я вважаю, але точну кількість не скажу), та змогли його розмістити на опорах, в шлюзі, та машинному відділенні так, щоб росіяни цього не помітили. Це просто неможливо.

Він підкреслює, що ураження такої вибухової дії, що могли нанести пошкодження дамбі, були б точно зафільмовані росіянами, оскільки такі влучання неможливо приховати, як і сліди влучань зверху. Але таких слідів немає.

А тут чомусь відеопідтверджень прильотів великої потужності немає, але дамба просто зруйнувалась на рівному місці майже по всій довжині. Дамба була зруйнована професійно і в цілому.

Ціллю, за словами Карпюка, було не лише підняти рівень води, але й саме знищити дамбу, створити в Україні екологічну катастрофу на мільярди доларів та зробити на довгий час ті території непридатними для проживання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?