Нова президентка Молдови кинула публічний виклик Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Нова президентка Молдови кинула публічний виклик Путіну

Нова президентка Молдови кинула публічний виклик Путіну

Новообрана президентка Молдови Мая Санду не злякалася та кинула новий публічний виклик команді очільника Кремля Володимира Путіна: вона звернула увагу на те, що продовжить визнавати суверенітет України щодо Криму так само, як робила це дотепер. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Моя позиція не змінилася відтоді, коли ми з вами говорили ще у 2016 році. Крим – це частина України. Я поважаю територіальну цілісність і суверенітет України щодо Криму. Я про це говорила, коли була прем’єр-міністром, і запевняю, я говоритиму точно те саме, коли стану президентом", — наголосила політикиня.

Окрім того, новообрана президентка також прокоментувала висловлювання свого колишнього опонента Ігоря Додона щодо Криму, заявивши, що "не має пояснень дурниць, які наговорив і які зробив президент Молдови за останні чотири роки". Варто звернути увагу на те, що чинний український лідер Володимир Зеленський та п'ятий президент України Петро Порошенко відмовлялися зустрічатися з Ігорем Додоном через його висловлювання про те, що Крим належить РФ.

Не можна також не згадати про те, що ще 4 роки тому Мая Санду заявляла, що готова сказати в очі Путіну, що Крим – це Україна, а Росія напала на Донбас.

"Крим – це Україна, так само, як Придністров'я – це Молдова. Мені здається, тут все зрозуміло", — заявляла тоді політикиня.

Окрім того, журналісти поцікавилися у Санду, що думають пересічні молдовани про Крим та про дії РФ в Україні та щодо України.

"По-різному думають. Як ми бачимо в опитуваннях, є люди, які поділяють мою точку зору, і є ті, що думають інакше. Причина у тому, що люди отримують інформацію з різних джерел, від різних ЗМІ. Треба визнати, що в Молдові загалом дуже мало інформації про події в Україні. Присутність українських ЗМІ також дуже низька. Натомість російські ЗМІ дуже широко присутні, і є чимало людей, на яких вони впливають. Тому ми маємо поділ у суспільстві у ставленні до Криму. Хоча й не лише про російські ЗМІ йдеться. Медіа у Молдові часто використовують з політичною метою – як було під час цієї кампанії", – відверто відповіла політикиня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мая Санду дала Україні слушну пораду щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?