Нові вибухи на складі РФ в Криму організував елітний український підрозділ — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові вибухи на складі РФ в Криму організував елітний український підрозділ — NYT

Нові вибухи на складі РФ в Криму організував елітний український підрозділ — NYT
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що до ранкових вибухів на складі під Джанкоєм в Криму 16 серпня причетний елітний український військовий підрозділ.

Джерело: The New York Times  із посиланням на українського чиновника, який говорив на умовах анонімності

Журналісти NYT дізналися, хто стоїть за вибухами в Криму

"Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності сказав, що елітний український військовий підрозділ, який діє в тилу ворога, несе відповідальність за вибух (на складі під Джанкоєм - ред.), який спричинив численні детонації, - йдеться в статті.

Редакція американського видання звертає увагу на те, що Україна з початку війни використовує нетрадиційну тактику, намагаючись дати відсіч ворогу, який значно переважає за розміром.

Журналісти також наголошують, що раніше радник Зеленського Михайло Подоляк підтвердив факт вибуху, попри те, що офіційний Київ не взяв на себе відповідальність. На переконання представників видання, очільник ОПУ Андрій Єрмак також "натякнув" на причестність України до вибухів у Криму 16 серпня.

Що відомо про вибухи у Криму 16 серпня

Вранці 16 серпня у Джанкойському районі окупованого Росією Криму пролунали вибухи і було видно вогонь. Окупанти зразу ж підтвердили детонацію на складі боєприпасів у селищі Майське.

Окрім того, вони розпочали евакуацію людей. Також вказано, що залізниця на півночі окупованого Криму пошкоджена через вибух на складі російських боєприпасів у селі Майське, і потяги з Росії не поїдуть далі Владиславівки на сході півострова. Міноборони РФ назвало диверсією ранкові вибухи на складі у Криму. Глава ОПУ Андрій Єрмак підтвердив, що ЗСУ завдали ударів по складу росіян.

Цього ж дня, 16 серпня, над військовою авіабазою у селищі Гвардійське Сімферопольського району з'явилися клуби чорного диму. Окрім того, також лунали потужні вибухи. Що саме сталося - поки не повідомляється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?