Новим прем'єром Чехії став Петр Фіала
Категорія
Світ
Дата публікації

Новим прем'єром Чехії став Петр Фіала

Новим прем'єром Чехії став Петр Фіала
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан призначив нового прем'єра. Ним став Петр Фіала. Церемонія відбулася у заміській резиденції Земана, розташованій у містечку Лани біля Праги. Сам глава держави, у якого нещодавно виявили коронавірус, перебував у скляному кубі та в інвалідному візку.

Джерело: Novinky.cz.

Петр Фіала є лідером коаліції у чеському парламенті під назвою "Разом". Вона здобула перемогу на останніх парламентських виборах. Також він очолює праволіберальну Громадянську демократичну партію.

Нагадаємо, 77-річний Земан потрапив до празького Центрального військового шпиталю у жовтні — через день після виборів. Близько трьох тижнів, пробувши під наглядом лікарів відділення інтенсивної терапії, він повернувся до резиденції. За попередніми даними, у президента Чехії діагностували цироз печінки. Довгий час його діагноз не оприлюднювали.

25 листопада президента Чехії виписали з лікарні після півтора місяця госпіталізації. Проте того самого дня його знову госпіталізували, але вже з коронавірусом. Відзначимо, що Земан тричі вакцинований.

Політична діяльність Петра Фіали

Петрі Фіала 2011 року став державним радником із питань освіти. У травні 2012 року ввійшов до уряду Петра Нечаса, обійнявши посаду міністра освіти, молоді та спорту. Покинув посаду з усією Радою міністрів у липні 2013 року. Того ж року Фіала приєднався до Громадянської демократичної партії. Від неї на парламентських виборах був обраний членом Палати депутатів. У січні 2014 року його обрали головою ГДП. На виборах 2017 та 2021 років успішно балотувався на повторних виборах до парламенту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?