Новий глава МЗС Ізраїля закликав менше публічно говорити про війну в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий глава МЗС Ізраїля закликав менше публічно говорити про війну в Україні

Новий глава МЗС Ізраїля закликав менше публічно говорити про війну в Україні
Джерело:  online.ua

Новопризначений очільник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Елі Коен стверджує, що влада його країни повинна "говорити менше публічно" про війну Росії та України. Окрім того, він підтвердив, що незабаром проведе переговори з главою МЗС РФ та поплічником Путіна Сергієм Лавровим.

Джерело:  Haaretz

Очільник МЗС Ізраїля хоче менше публічно говорити про війну в Україні

За словами ізраїльського дипломата, уже 3 січня у нього відбудуться переговори із очільником російського МЗС Сергієм Лавровим.

Окрім того, Елі Коен не захотів коментувати можливе надання Україні оборонної зброї, а також додав, що офіційний Київ продовжить отримувати "значну гуманітарну допомогу".

З російсько-українського питання ми будемо робити одну річ напевно - говорити менше публічно, - заявив глава МЗС Ізраїлю.

Що відомо про переговори України та Ізраїля

Як вдалося дізнатися американському виданню Axios, нещодавно прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу та український лідер Володимир Зеленський нібито провели переговори про зміну позиції України в ООН щодо резолюції про палестинські території в обмін на ППО.

Інсайдери ЗМІ розповідають, що Нетаньягу просив офіційний Київ проголосувати проти, або принаймні утриматися.

Зеленський на це прохання нібито сказав, що в обмін на таке голосування України хотів би почути, як новий уряд Ізраїлю планує змінити позицію щодо допомоги Україні, зокрема, чи можна розраховувати на засоби захисту від балістичних ракет та іранських дронів. Нетаньягу не став давати будь-яких обіцянок, але зазначив, що готовий обговорити прохання Зеленського у майбутньому. Зеленський не був задоволений такою відповіддю, - йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?