Новий канцлер Німеччини озвучив Путіну ціну за вторгнення в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий канцлер Німеччини озвучив Путіну ціну за вторгнення в Україну

Новий канцлер Німеччини озвучив Путіну ціну за вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Попри те, що в Німеччині не відмовляються від своїх застережень про те, що "Росія заплатить високу ціну у випадку вторгнення в Україну", новообраний канцлер Олаф Шольц озвучив готовність до діалогу з Кремлем. 

Джерело:  Suddeutsche Zeitung

Шольц уточнив, що більшість європейських країн погоджуються щодо неабияких наслідків експансивних дій Росії, та наразі країна готова спрямовувати зусилля щодо деескалації шляхом переговорів. Канцлер додав:

За будь-яке порушення територіальної цілісності доведеться заплатити високу ціну.

— Олаф Шольц під час першої урядової промови в Бундестазі

Чиновник зазначив, що досвід ФРН показує, що переговори є найбільш оптимальним шляхом виходу зі стану дипломатичного напруження. Однак цього не завжди можна досягти в односторонньому порядку.

Нагадаємо, минулого місяця глава МЗС Росії Сергій Лавров відмовився від зустрічі глав МЗС у "нормандському форматі" в Парижі.

Зрив "нормандського формату" 

Натомість речниця німецького МЗС Андреа Зассе буквально через день, 8 листопада заявила, що інші сторони переговорного процесу (Франція, Німеччина та Україна) готові до проведення зустрічі у "нормандському форматі".

І ми сподіваємось, що до цього готова й Росія.

 — Андреа Зассе, речниця німецького МЗС

Варто уточнити, що сьогодні також стало відомо про не надто сприятливу для України тенденцію в дипломатичній повістці провідних країн Євросоюзу. Німеччина, Франція, Італія та Іспанія відмовляються швидко напрацювати конкретні санкції проти Росії, натомість хочуть для початку зосередитися на розмові з Москвою.

Також під час вчорашнього інтерв'ю для італійських журналістів президент Зеленський зазначав, що Німеччина блокує постачання оборонної зброї Києву через НАТО. У німецькому виданні Bild зазначають, що їх блокувала безпосередньо ексканцлерка Ангела Меркель. І це блокування тривало з весни 2021 року, тобто відтоді. як на російсько-українському кордоні відбулось суттєве загострення на тлі стягування військ РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?