Масований ракетний удар РФ та новий крок на шляху до ЄС — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Масований ракетний удар РФ та новий крок на шляху до ЄС — головне зі звернення Зеленського

Масований ракетний удар РФ та новий крок на шляху до ЄС — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів подробиці нового масованого ракетного удару РФ по Україні та декларацію з Чорногорією.

Джерело: ONLINE.UA

Масований ракетний удар РФ по Україні 5 грудня

За словами українського лідера головний результат поточного дня – більшість із 70 російських ракет успішно збила українська ППО. Президент подякував всім нашим воїнам повітряних командувань «Схід», «Південь» і «Центр», а також партнерам, які надають Україні системи ППО.

Але, на жаль, ми поки ще не можемо дати повну безпеку нашому небу – було кілька влучань. На жаль, є жертви. Станом на цей час у переліку загиблих за цю добу від російських ударів – четверо. Мої співчуття рідним і близьким, - зазначив Зеленський.

Окрім того, наголошується, що російський терор знову зачіпає сусідні держави. Фіксуються перебої з електрикою в Молдові.

Також глава держави звертає увагу на те, що сьогоднішньою ракетною атакою Росія відзначила чергову річницю підписання Будапештського меморандуму.

Документа, чия доля дає відповіді на багато й сьогоднішніх запитань про Росію. Щось просто підписати з цими терористами – миру не буде, - наголосив Володимир Зеленський.

Ситуація в енергетиці

Як повідомляє президент, енергетики уже почали відновлювальні роботи. Найбільше проблем – у центральних областях України, на Одещині, в Запорізькій області, на Харківщині. Чимало регіонів перейшли до аварійних відключень.

Найбільше відключень станом на цей вечір – Вінниччина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельниччина й Черкащина. Але зробимо все, щоб повернути стабільність, - уточнив глава держави.

 Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її вступу до ЄС

За словами Володимира Зеленського, Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її євроатлантичної перспективи.

Крок за кроком пройдемо цей шлях – схилимо євроатлантичну більшість на користь України. І не просто на словах, а в рішеннях. У рішеннях підтримати наше приєднання до колективної системи безпеки, - додав український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?