Новий президент Чехії Петр Павел планує приїхати в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий президент Чехії Петр Павел планує приїхати в Україну

Новий президент Чехії Петр Павел планує приїхати в Україну
Джерело:  online.ua

Новообраний президент Чехії Петро Павел вже заявив про плани здійснити візит до України на тлі продовження розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Джерело:  Pravda.sk

Що відомо про візит нового президента Чехії до України 

За інформацією видання, сьогодні, 29 січня, Павел має зателефонувати президенту України Володимиру Зеленському.

Повідомляється, що під час телефонної розмови президент Чехії обговорить з Зеленським свій візит до України.

Павел має намір відвідати Київ разом з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Чапутова, яка зустрілася з новообраним президентом Чехії у його передвиборчому штабі, привітала таку ідею.

За результатами підрахунку всіх голосів на другому турі президентських виборів у Чехії перемогу здобув колишній очільник Військового комітету Північноатлантичного Альянсу генерал Петр Павел.

Павел отримав 58,32% голосів, тоді як його конкурент, чеський мільярдер, колишній прем’єр-міністр і лідер партії ANO Андрей Бабіш – 41,67%.

Останньому вдалось здобути незначну перемогу лише в трьох із 13 країв – Карловарському, Устецькому й Моравсько-Сілезькому. У столичному округу Прага Павел отримав понад 76% голосів.

 Як зазначає Seznam Spravy, явка у другому турі виборів президента Чехії становила 70,25%, що стало рекордним показником з 2013 року, коли в країні відбулись перші прямі президентські вибори.

Петр Павел складе присягу й стане президентом Чехії 9 березня 2023 року, замінивши на посаді Мілоша Земана, що перебував на ній два терміни - десять років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?