НСЗУ розкрила вартість лікування одного українця від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

НСЗУ розкрила вартість лікування одного українця від COVID-19

НСЗУ розкрила вартість лікування одного українця від COVID-19
Джерело:  online.ua

Національна служба здоров'я України оприлюднила детальну статистику щодо лікування хворих на коронавірус COVID-19. Загальна сума, витрачена на це у 2020 році становить понад 11 мільярдів гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву пресслужби відомства у Facebook.

За оприлюдненими даними, госпіталізація знадобилася 253 тисячам хворим.

"Протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тис. пацієнтів з коронавірусною хворобою. У відділенні інтенсивної терапії перебувало майже 50 тисяч пацієнтів. Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії протягом 2020 року становила 19,6%. За лікування цих пацієнтів НСЗУ виплатила понад 11 млрд грн, тобто майже 45 тис. грн в середньому на 1 пацієнта", - наголосили в НСЗУ.

Водночас вже у грудні кількість госпіталізацій почала падати. У порівнянні з попереднім листопадом, останнього місяця 2020 року у лікарнях прийняли на 3 тисячі пацієнтів менше — близько 6 тисяч загалом.

"НСЗУ виплатила понад 19 млрд грн медзакладам та центрам екстреної медичної допомоги за надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього... Середнє навантаження на одну медичну команду становило 23 пацієнти. У грудні навантаження на медичні команди більше 20 пацієнтів мали 262 лікарні. При цьому у 106 закладах навантаження на 1 команду становило менше 10 пацієнтів. 221 заклад охорони здоров’я пролікував менше 100 осіб", - додали експерти.

Як повідомляв ONLINE.UA, процедура розподілу вакцин проти коронавірусу COVID-19 у світі показала катастрофічні недоліки, вважають у Всесвітній організації охорони здоров’я. Гендиректор структури Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив на нерівномірному розподілі препаратів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?