Нуланд назвала ключову умову пом'якшення санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Нуланд назвала ключову умову пом'якшення санкцій проти РФ

Нуланд назвала ключову умову пом'якшення санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

За словами заступниці очільника Держдепа США з політичних питань Вікторії Нуланд, виведення Кремлем злочинної армії РФ з території України може бути умовою для пом'якшення певних санкцій проти РФ та початку нових переговорів. 

Джерело: заява Нуланд під час слухань у Конгресі США

США вимагають виведення злочинної армії з території України

У контексті рішення Росії вести серйозні переговори і вивести свої війська з України та повернути території, я, безумовно, підтримала б це. Думаю, що державний секретар США Блінкен зробив би те ж саме, - зазначила Нуланд.

Нуланд відповідала на питання сенатора Ренда Пола, який запропонував укласти між США й Росією домовленість про взаємне зняття санкцій із російських та американських законодавців.

На думку Пола, санкції проти російських депутатів накладені через те, що вони мають "певні переконання" (йдеться про підтримку анексії територій України та агресивної війни), і це ускладнює здійснення діалогу та "законодавчого обміну".

Я б сказав, що якщо США не зацікавлені в тому, щоб були розмови з росіянами, ми повинні уважно подивитися, що можна зробити, щоб сприяти цьому, - заявив сенатор.

Зазначимо, що Сполучені Штати досі вказують на те, що Росія не відмовляється від намірів захопити всю Україну та не ставиться серйозно до переговорів або будь-яких інших кроків на шляху до деескалації.

При цьому Нуланд зазначила, що США не зможуть передати Україні танки Abrams до весняного наступу.

Abrams, як ви знаєте, дуже складні танки. Вони вимагають серйозної підготовки. Навіть якщо ми затвердили їх передачу вчора, потрібен деякий час, щоб доставити їх на поле бою. Це не та, яка з'явиться до весняного наступу, - заявила Нуланд.

При цьому сенатор-республіканець Джим Ріш уточнив у неї, чому танки не вирішили передати раніше, щоб Україна могла ними скористатися під час весняного наступу.

На кожному етапі ми дивилися, що потрібно українцям, що вони просили. Восени був період, коли вони захоплювали на полі бою величезну кількість російських танків, які вони змогли успішно використати під час наступів у районі Херсона та Харкова, але тепер їм потрібно більше. Ми відгукнулися, - пояснила заступниця очільника Держдепа.

За інформацією видання Politico, США планують відправити в Україну удосконалену модель танку Abrams M1A2.

Однак, за інформацією обізнаних джерел, в танках для України не буде секретного броньового захисту, який робить новітню версію танка настільки смертоносною.

Версія А2 має більш складну оптику і систему управління, ніж стара версія А1, яку армія має намір зняти з озброєння в найближчі кілька років.

Зовнішньо схожа на A1, A2 має перероблену станцію управління зброєю командира з покращеною оптикою для прицілювання, а також незалежний тепловізор, який дозволяє командиру самостійно сканувати цілі у будь-яких погодних та бойових умовах.

Найбільш радикальні зміни відбулися у внутрішньому пристрої, який був перероблений з урахуванням переваг нових технологій.
Механізми управління оцифровані, насамперед нова система міжтранспортної інформації, яка дозволяє машинам обмінюватися інформацією безперервно та автоматично.
Використовуючи нову технологію, командири можуть швидко відстежувати розташування дружніх машин, визначати позиції противника та обробляти запити артилерії.

Джерела видання зазначили, що федеральна політика США забороняє експорт Abrams із засекреченими пакетами броні, які використовуються американськими військовими, до складу яких входить збіднений уран.
США позбавляють машини цього секретного "рецепту" броні, перш ніж продавати їх іншим країнам. Існують інші комплекти броні, які США можуть надати покупцям у рамках іноземних військових продажів.

Між тим, за словами помічника міністра оборони США у справах міжнародної безпеки Селести Волландер під час слухань у у комітеті закордонних справ Сенату США, наступні кілька місяців можуть стати вирішальними у війні в Україні.

Те, що відбудеться протягом кількох наступних місяців, може виявитися вирішальним. І ми концентруємо увагу на наданні Україні військових коштів, які їй необхідні для захисту свого народу та території, - зазначила Волландер.

Крім того, вона підкреслила, що Росія впевнилася: США та наші союзники та партнери серйозно налаштовані на підтримку України у довгостроковій перспективі.

Американський уряд не побачив достовірних свідчень будь-якого перенаправлення зброї, що надається Сполученими Штатами, за межі України, - запевнила Волландер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?