Нуланд назвала терміни початку роботи міжнародного трибуналу над РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Нуланд назвала терміни початку роботи міжнародного трибуналу над РФ

Нуланд назвала терміни початку роботи міжнародного трибуналу над РФ
Джерело:  online.ua

За словами заступниці керівника Держдепа США Вікторії Нуланд, міжнародний трибунал над злочинним військово-політичним керівництвом РФ, або його аналог, може бути створений та почати працювати вже до літа цього року.

Джерело: "Голос Америки"

Що відомо про міжнародний трибунал над РФ за злочини в Україні 

Нуланд зазначила, що наразі США та інші країни-члени G7 працюють над цим питанням спільно з представниками Україні та розглядають різні моделі роботи такого трибуналу.

Я хотіла би, щоб ми дійшли висновку до річниці - приблизно в лютому, але це може зайняти ще кілька місяців. Але до літа я б хотіла, щоб цей механізм з’явився, - підкреслила заступниця керівника Держдепу.

Між тим, за інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), Мін'юст США запровадив санкції проти 16 організацій, які підтримують терористичну російську ПВК "Вагнера" олігарха Євгена Пригожина.

Аналітики зазначають, що Сполучені Штати визнали приватну військову компанію міжнародною злочинною організацією, вказавши на її роль у операціях Росії на території України та причетність до злочинів у ЦАР і Малі.

Посилення санкцій щодо певних організацій поза РФ та зосередження уваги на діяльності ПВК "Вагнер" свідчить про те, що Мінфін США намагається завадити спробам "вагнерівців" відновити військову діяльність за межами України, - йдеться у звіті ISW.

Фахівці припускають, що ПВК "Вагнер" наразі вдається до спроб повернути вплив у африканських країнах, зокрема відновити позиції та ролі, на яких зосереджувала значну увагу перед тим, як взяти участь у вторгненні РФ на територію України.

26 січня російські війська завдали чергової атаки ракетами і безпілотниками по території України.

Нещодавня сварка між російськими військовими злочинцями Євгеном Пригожиним та Ігорем Гіркіним відкриває в РФ нову сферу конкуренції за політичний вплив на тлі провалів у війні проти Україні.

Кремлівський диктатор Володимир Путін продовжив свою кампанію проти критиків, розправившись із кількома великими опозиційними ЗМІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?