ОБСЄ дала пораду Україні щодо повернення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ дала пораду Україні щодо повернення Донбасу

ОБСЄ дала пораду Україні щодо повернення Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада не повинна брати приклад з конфронтації у Нагірному Карабасі та намагатися повернути окупований Донбас силою, вважають в ОБСЄ. Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка очолює організацію, звернулася із закликом до офіційного Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами дипломатки, українській стороні варто завжди пам'ятати про окуповані райони своєї держави на сході та пам'ятати про Крим, як це робила влада Азербайджану цілими десятиріччями.

"Але ... силу ніколи не слід застосовувати, бо силою не встановити стійкий мир. І не даремно щодо того ж Нагірного Карабаху між сторонами немає мирної угоди", - зауважила Лінде.

Вона зауважила, що виступає категорично проти визначення конфлікту на Донбасі як замороженого. Це означатиме припинення пошуку шляхів для завершення війни.

Натомість міністерка підтримала різноманітні дискусії про Крим на міжнародному рівні.

"І тому я дуже чітко на початку нашої розмови сказала: ми вважаємо АР Крим та Севастополь частинами України. І Росія не має права вето щодо таких дискусій. Бо це – частина європейської безпеки, і це питання принципів, навколо яких сформована ОБСЄ", - зауважила голова ОБСЄ.

Водночас вона резюмувала, що з форматом Кримської платформи необхідно ознайомитися детальніше.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна в черговий раз визнала, що керує бойовиками ОРДЛО і стоїть за всіма діями так званих "ЛНР" і "ДНР". Це підтвердив глава російського МЗС Сергій Лавров. Він прокоментував недавню провокаційну пропозицію окупантів передати владі України полонених в односторонньому порядку, але не в рамках встановленої процедури, а через кума Путіна і главу політради проросійської партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?