Очільник Держдепу Блінкен невідкладно збирається в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільник Держдепу Блінкен невідкладно збирається в Україну

Очільник Держдепу Блінкен невідкладно збирається в Україну
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен прибуде у Київ 19 січня з терміновим офіційним візитом. Головна мета його поїздки до Укриїни наразі невідома.

Джерело:  ZN.UA  з посиланням на свої анонімні джерела

Глава Держдепу Блінкен прибуде в Україну з екстреним візитом

За попередніми даними, американський дипломат має намір насамперед обговорити питання безпеки України у зв’язку зі стягуванням російських військових поблизу українського кордону, заходи стримування, надання додаткової допомоги і зброї, а також можливі санкції у разі масованого вторгнення РФ.

Офіційні Вашингтон та Київ поки не підтвердили, що Ентоні Блінкен запланував візит в Україну, однак інсайдери видання стверджують, що глава Держдепу буде у Києві уже 19 січня.

Ентоні Блінкен (фото —usembassy.gov)

Як уже згадувалося раніше, 10-13 січня відбулися три раунди перемовин, під час яких США, НАТО та РФ обговорили претензії команди Володимира Путіна щодо європейської безпеки.

Офіційна Москва заявляла, що переговори були "складними, але професійними". Окрім того, Кремль поскаржвся, що всі учасники заявили про розбіжності в позиціях.

Вимоги російської влади щодо нерозширення НАТО на схід були визнані неприйнятними, РФ отримала конкретну відмову на свою завуальовану пропозицію щодо поділу світу на нові "сфери впливу".

За словами самого Ентоні Блінкена, після завершення переговорів Росії зі Штатами, НАТО та ОБСЄ, а також Білий дім має намір провести консультації з союзниками та партнерами.

Що РФ вимагає від США та НАТО

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.

Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.

Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".

За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?