Очільник ООН їде в Туреччину для підписання угоди про експорт зерна з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Очільник ООН їде в Туреччину для підписання угоди про експорт зерна з України

Очільник ООН їде в Туреччину для підписання угоди про експорт зерна з України
Джерело:  online.ua

Очільник ООН Антоніу Гутерріш поїде до Туреччини, де, як передбачається, 22 липня буде підписана угода про відновлення експорту українського зерна.

Джерело: Reuters, TRT Haber

Скоро може відновитися експорт зерна з України

Ситуація залишається дещо нестабільною, тому я не можу точно сказати, коли щось буде підписано. Ми ще не зовсім там, - сказав речник ООН Фархан Хак.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що він сподівається на досягнення угоди та що переговори проходять добре.

Анкара заявила, що була досягнута загальна згода щодо плану під керівництвом ООН під час переговорів у Стамбулі минулого тижня, і що вона хоче оформити це у письмовому вигляді протягом цього тижня.

Фото — agropolit.com

Водночас в адміністрації президента Туреччини заявили, що підписання відбудеться завтра за участю представників України, Росії, президента Реджепа Таїпа Ердогана і генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Зазначається, що церемонія пройде в стамбульському Палаці Долмабахче о 16:30. Позитивних результатів вдалося досягти на зустрічі військових делегацій.

За словами міністра оборони Туреччини Хулусі Акара, прийнято рішення про створення координаційного центру в Стамбулі, де перебуватимуть представники сторін.

Нагадаємо, раніше член української делегації на переговорах з Росією Рустем Умєров сказав, що експорт заблокованого українського зерна відбуватиметься через три порти - "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?