Одеському художньому музею присвоять ім'я Олександра Ройтбурда
Категорія
Культура
Дата публікації

Одеському художньому музею присвоять ім'я Олександра Ройтбурда

Одеському художньому музею присвоять ім'я Олександра Ройтбурда
Джерело:  online.ua

Одеський художній музей отримав статус національного, а питання щодо присвоєння йому імені Олександра Ройтбурда розглядатимуть на сесії Одеської ОДА та облради. Статус національного музею надається, враховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання результатів його діяльності.

Джерело: пресцентр ОХМ

Президент Володимир Зеленський, який і підписав указ про зміну статусу, охарактеризував установу як передовий культурно-освітній та науково-дослідний центр. Команда музею зосереджує свою діяльність на збереження, вивчення та популяризацію музейних колекцій. У будівлі-пам'ятці, в якій розташований музей, також заплановано проведення ремонтно-реставраційних робіт.

"Надати комунальній установі "Одеський художній музей" статус національного та надалі іменувати - комунальна установа "Одеський національний художній музей", - йдеться в указі №541/2021, опублікованому на сайті Глави держави.

14 жовтня останньому директору Одеського музею Олександру Ройтбурду могло виповнитися 60 років. Ройтбурд був директором Одеського художнього музею з 2018 року до своєї смерті 8 серпня цього року.

Варто додати, що колектив ОХМ напередодні написав відповідне звернення до президента України. У Зверненні йдеться про те, що колекція цієї установи навряд чи поступається за художньою цінністю іншим українським установами , які вже мають такий статус.

В Одеській області та на Півдні України наразі відсутні музеї зі статусом національного. При цьому колекція Одеського художнього музею не поступається за значенням колекціям музеїв з інших регіонів країни, що мають цей статус.

Одеський художній музей вже сьогодні є одним з головних туристичних магнітів регіону. За роки директорства Олександра Ройтбурда ця інституція стала центром суспільного життя та культурним хабом не тільки для одеситів, а й для мешканців усієї країни”, - йдеться у зверненні.

Зазначимо, після звістки про смерть митця, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пообіцяв втілити мрію померлого художника — створити музей сучасного мистецтва в Одесі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?