Один із засновників PayPal приголомшив зізнанням про творця біткоїна
Категорія
Технології
Дата публікації

Один із засновників PayPal приголомшив зізнанням про творця біткоїна

Один із засновників PayPal приголомшив зізнанням про творця біткоїна
Джерело:  online.ua

Відомий підприємець та один із засновників PayPal Пітер Тіль неочікувано для всіх заявив, що зустрічався з таємничим творцем біткоїна Сатоши Накамото.

Джерело: Business Insider

Мільярдер Пітер Тіль запевнив, що зустрічався з творцем біткоїна

 За словами бізнесмена, він мав зустріч з Сатоши Накамото у лютому 2000 року на острові Анґілья. Як стверджує мільярдер, творець головної цифрової моенти тоді був присутній на зустрічі засновників електронної платіжної системи E-Gold, яка була створена у 1996 році, однак припинила своє існування у 2007 році через звинуваченя американської влади. Тіль стверджує, що вони обговорювали можливість взаємодії PayPal з E-Gold для того, щоб "підірвати усі центральні банки".

Мільярдер озвучив припущення, що Сатоши Накамото врахував помилки E-Gold, враховуючи те, як він описав варіанти використання біткоїна у своїй роботі "Біткоїн: однорангова електронна грошова система" (Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System).

"Біткоїн був відповіддю на E-Gold, і Сатоши зрозумів, що потрібно бути анонімним і не мати компанії. Навіть компанія, навіть корпоративна форма були надто пов’язані з державою", – пояснив підприємець.

Варто звернути увагу на те, що не всі підтримують ідею розкриття особистості Сатоши Накамото. На переконання представників найбільшої криптобіржі у США Coinbase, цей сценарій є великим ризиком для торгової платформи. Окрім того, це також може спровокувати падіння вартості головної цифрової валюти.

"У компанії також додали, що рішення Сатоши Накамото передати свої біткоїни (за чутками він має понад 1 мільйон цифрових монет) може мати негативний ефект. Орієнтовна вартість цих біткоїнів становить 65 мільярдів доларів. Пітер Тіль теж обирає не знати справжнє ім'я творця біткоїна. За його словами, якби це було відомо, то його б просто затримали", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?