Один з найбільших телеканалів Європи просуває кремлівську пропаганду
Категорія
Політика
Дата публікації

Один з найбільших телеканалів Європи просуває кремлівську пропаганду

Один з найбільших телеканалів Європи просуває кремлівську пропаганду
Джерело:  online.ua

За словами представника Федерації роботодавців України Олександра Соколовського, російськомовна версія одного з найбільших європейських каналів Euronews спокійно поширює тези кремлівської пропаганди стосовно війни в Україні.

Джерело: Facebook-сторінка Олександра Соколовського

Кремль просуває свою пропаганду через найбільші телеканали ЄС

Незважаючи на те, що не так давно в Європі заборонили мовлення каналу Russia Today, з пропагандистськими функціями кремля цілком справляється Euronews. До речі, охоплення телеканалу Euronews - це 248 млн.домоволодінь в 135 країнах світу, що значно перевищує охоплення конкурентів (CNN - 118 млн, BBC World News - 73 млн, CNBC - 71 млн.). Знаходиться штаб-квартира Євроньюз у французькому Ліоні. А в його штаті складаються близько 300 постійних співробітників. В акціонерах Euronews крім Media Global Networks (53), американської NBC (25 %), "Франс Телевізьон" (10,73%), італійської "РАИ"(9,66%) є і ... "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія" (7,17%)! - зазначає Соколовський.

За його словами, здебільшого Euronews фінансується на гроші Європейської комісії і лише невелику частку фінансування складають гроші, отримані за рекламу.

 В червні Національна Рада України з телебачення і радіомовлення офіційно зверталася до керівництва телеканалу із заявою про некоректність і заангажованість матеріалів, які просувають російські наративи щодо України.

У зв'язку з цим "регулятор просив європейську редакцію Euronews припинити співпрацю з російськомовним виданням і отримав відповідь, що надання об'єктивних неупереджених новин для аудиторії було і залишається метою Euronews у всіх її мовних редакціях".

Крім того, Соколовський навів як приклад слова Альфреда Коха, який живе в Німеччині. Він коротко виклав зміст новин російської версії "Euronews":

  • російська армія практично повністю захопила Бахмут;

  • в результаті обстрілу Соледара російською артилерією там сьогодні загинуло дві тисячі солдатів ЗСУ;

  • українська армія продовжує обстріли житлових кварталів Донецька;

  • у Маріуполі йде відновлення зруйнованих будинків і міської інфраструктури. Приїхали з Росії будівельники разом з місцевими жителями відновлюють місто. Росія виділяє мільярди рублів на те, щоб відновити в місті нормальне життя;

  • у Бердянську повним ходом йде видача російських паспортів. У паспортні столи черги з бажаючих отримати російське громадянство.

У мене до чиновників в Брюсселі питання: А че ви Симонян з її "парашею тудей" закрили? Типу, свобода слова - так свобода слова. Чого вже. Ось же у вас в Ліоні (там штаб-квартира "Euronews") сидять люди, які користуючись європейською інфраструктурою поширення сигналу, на найбільшій телекомпанії Європи, віщають свою блювотину без будь-яких проблем. При цьому вважаються європейськими журналістами, мають візи, ВНЖ і навіть, напевно, деякі - європейські паспорти. Не, ну клас же, а чо? Це, як якщо б під час Другої світової війни в офісі ВПС в Лондоні була б німецька редакція, що знаходиться під повним управлінням доктора Геббельса. І щоранку: "Guten Morgen! Wir sprechen aus London!" І далі - про переможний вермахт і недолюдей, - обурюється Соколовський.

Також він зазначив, що за податки європейців, цілком респектабельна телекомпанія, що фінансується Євросоюзом, "жене пропутінську дичь" для всіх 500 мільйонів чоловік.

Якісь бляклі люди, верескливими голосами кричать нам цілодобово махрову пісківсько - громовську пропаганду, в той час як десятки блискучих російськомовних журналістів позбавлені можливості працювати за професією... а путінські шпигуни в центрі Європи живуть розкошуючи і працюють "за професією, - зазначає Соколовський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?