Одяг — також меседж: у Kalush Orchestra пояснили символіку костюмів для Євробачення-2022
Категорія
Культура
Дата публікації

Одяг — також меседж: у Kalush Orchestra пояснили символіку костюмів для Євробачення-2022

Одяг — також меседж: у Kalush Orchestra пояснили символіку костюмів для Євробачення-2022
Джерело:  online.ua

Зараз гурт Kalush Orchestra обговорює увесь світ, адже саме українським музикантам вдалося вибороти для Батьківщини перемогу на пісенному конкурсу Євробачення-2022. Режисер-постановник компанії Friends Production Олексій Жембровський вирішив пояснити символіку незвичних костюмів артистів.

Джерело: "НВ", Інстаграм-сторінка stilnodostupno

У Kalush Orchestra прокоментували образи артистів для Євробачення

За словами постановника, команда гурту намагалася донести основні меседжі і нагадати про боротьбу України навіть без використання національної символіки. Жембровський не приховує, що усі костюми були розроблені спеціально для шоу. Що важливо розуміти, незмінною залишилася лише рожева панама Олега — знаковий елемент гурту.

Ми доповнили образи, залишивши незмінною самобутність гурту. Особливу увагу приділили українському корінню. Так, на Олегові ви побачите автентичний святковий кептар початку ХХ століття з Буковини, Чернівецька область, пишно та густо розшитий бісером. Сорочка — це сучасна стилізація української вишиванки. Хустина — традиційний аксесуар українців. Її носили як дівчата, так і хлопці, - зазначає постановник.

Він також звертає увагу на те, що сопілкар та вокаліст Тимофій Музичук був одягнутий у гуцульський стрій початку ХХ століття.

"Саме так 100 років тому одягалися українські гуцули — одна з найдревніших українських етнічних груп, що мешкає у Карпатах. Зокрема, одяг Тимофія притаманний Верховинському району Івано-Франківської області. До 1962 року селище мало назву Жаб'є. Іван Франко називав його "гуцульською столицею". Це автентичний костюм: сердак, сорочка та черес — точні репліки стародавніх речей. Через плече у Тимофія перекинута колекційна автентична тайстра (торбина - Gazeta.ua) початку ХХ століття з Буковини", - розповів режисер-постановник.

Не можна також не звернути увагу й на інші символи. Насамперед йдеться про червоні маки як символ пам'яті жертв військових і громадянських збройних конфліктів, і образ хіпі як символ пацифізму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?