Окупантам офіційно дозволили відкривати вогонь на "випередження" по ЗСУ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупантам офіційно дозволили відкривати вогонь на "випередження" по ЗСУ на Донбасі

Окупантам офіційно дозволили відкривати вогонь на "випередження" по ЗСУ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Режим припинення вогню на Донбасі, який встановили з липня 2020 року, дотримується мінімально — про це говорять щоденні звіти штабу Операції Об’єднаних сил. Нещодавно з зони бойових дій приходили звістки про загострення, оскільки упродовж кількох тижнів сталося кілька смертельних інцидентів, а ще кількадесят військовослужбовців зазнали поранень. У середу, 3 березня, окупаційному режиму дозволили відкривати вогонь по українських силах буквально “на випередження”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське медіа “ТАСС”.

За оприлюдненими даними, окупаційному командуванню дозволили придушувати вогневі позиції українських військ, які боронять Донбас від російської агресії.

“У зв'язку з відсутністю реакції міжнародних спостерігачів на обстріли населених пунктів республіки з метою захисту населення підрозділам “народної міліції” дано дозвіл на ведення попереджувального вогню на придушення і знищення вогневих точок противника”, - оголосили в угрупованні “ДНР”.

Нагадаємо, перемир’я узгодили та ввели з опівночі 27 липня 2020 року. З того часу інтенсивність обстрілів зменшилася, однак домовленості не дотримуються повністю з іншої сторони. Одночасно з цим залишаються заблокованими переговори про регулювання, зокрема на рівні Тристоронньої групи. Російська сторона тисне на Україну з приводу ухвалення власного плану врегулювання та ставить ультиматум, не погоджуючись на інші варіанти. Таким чином Кремль зводить нанівець саму сутність переговорів.

Також упродовж 2020 року представники російського режиму стверджували, що не бачать необхідності у нових переговорах “нормандської четвірки” на рівні лідерів. Вони посилаються на невиконання попередніх домовленостей, хоча факт відповідної роботи української сторони підтвердили інші учасники формату — Франція та Німеччина.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі фактичного блокування переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі російська сторона намагається легітимізувати ідею про введення в регіон кремлівського миротворчого корпусу. Українська сторона в Тристоронній контактній групі звернула увагу на заяви представників Києва у Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації на лінії розмежування, які вказують на медійну активність окупантів на передовій у зоні бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?