Олександр Скічко очолить Черкаську ОДА — що про нього відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Олександр Скічко очолить Черкаську ОДА — що про нього відомо

Олександр Скічко очолить Черкаську ОДА — що про нього відомо
Джерело:  online.ua

У середу, 20 січня, Кабмін проголосував за призначення депутата від президентської партії "Слуга народу" Олександра Скічко на посаду керівника Черкаської ОДА. Остаточне рішення про призначення Скічко повинен прийняти президент України Володимир Зеленський. Під час засідання в Кабміні сам Скічко заявив, що ґрунтовно розбирається в проблемах області і знає, як їх вирішити. На посаді голови Черкаської ОДА він має намір направити всі сили на розвиток аграрного сектора, продовжити програму "Велике будівництво", і врегулювати питання, що стосуються туризму і переробки сміття в регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

Як відомо, Олександр Скічко народився в Черкасах. До приходу в політику він був відомим шоуменом і актором розмовного жанру. Кар'єру артиста Скічко почав в 2009 році, після того як став фіналістом шоу "Україна має талант". Протягом десяти років Скічко був ведучим відомих розважальних програм на українському телебаченні. Він також був одним з ведучих Євробачення в 2017 році, коли пісенний конкурс проходив в Києві.

У біографії Скічко зазначено, що він закінчив Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана за спеціальністю "міжнародна економіка", але за фахом не працював. У 2019 він був обраний нардепом за 197 округом (міста Золотоноша, Канів, частина Соснівського району міста Черкаси, Золотоніський район, частина Канівського та частина Черкаського районів) в Черкаській області від партії "Слуга народу". В даний час Скічко є членом Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури, головою підкомітету з питань залізничного транспорту та заступником члена Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Він одружений на Єлизаветі Юрушевій, доньці мільярдера Леоніда Юрушева, який володіє одним з найбільших вагонобудівних заводів в Україні - "Днепровагонремстрой".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новим головою Запорізької ОДА став Олександр Старух. Указ про його призначення вже підписав Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?