Олексія Симоненка звільнили з посади заступника Генпрокурора через скандал з відпочинком в Іспанії
Категорія
Україна
Дата публікації

Олексія Симоненка звільнили з посади заступника Генпрокурора через скандал з відпочинком в Іспанії

Олексія Симоненка звільнили з посади заступника Генпрокурора через скандал з відпочинком в Іспанії
Джерело:  online.ua

Заступника Генпрокурора Олексія Симоненка звільнили за власним бажанням після скандалу з відпочинком в Іспанії.

Джерело: Офіс Генпрокурора

Симоненка звільнили з посади заступника Генпрокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням з посади заступника Генерального прокурора Олексія Симоненка.

Причину звільнення в ОГП не вказали.

Скандал з відпочинком Симоненка

Симоненко на Новий рік разом з родиною відпочивав у Марбельї (Іспанія). За інформацією журналіста "Української правди" Михайла Ткача, Симоненко перебував у відпустці 10 днів.

Симоненко виїхав з України 30 грудня через ПП Краківець на автомобілі Mercedes з номером ВС 0001 ХН, він повернувся в Україну на тому ж авто 8 січня.

Авто зареєстроване на компанію ТОВ "ХОЛДИНГ "ГРАНД ГОТЕЛЬ"", яка належить дружині львівського підприємця і депутата Григорія Козловського.

За кермом авто на зворотному шляху в Україну був Роман Серетко, який є охоронцем Козловського та начальником охорони його іншого готельного комплексу Emily Resort.

Вивозив Симоненка з України Віктор Деркач, який у 2016-2018 роки подавав декларації про майновий стан як працівник Управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Львівській області.

Держпосадовцям заборонили виїзд за кордон з недержавними цілями

23 січня у своєму відозверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що ухвалив рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо виїзду чиновників за кордон. Тепер чиновники не можуть виїжджати на відпочинок чи іншими недержавними цілями за кордон.

Це рішення стосується всіх посадових осіб центральної влади, різних інших рівнів місцевої влади, а також правоохоронців, народних обранців, прокурорів та всіх, хто має працювати на державу і в державі.

Хочуть відпочивати зараз - відпочиватимуть поза державною службою. За кордон їздити на відпочинок або з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться, - сказав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?