Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював нову медаль для України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював нову медаль для України

Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював нову медаль для України
Джерело:  online.ua

29 липня український плавець Михайло Романчук завоював четверту медаль для України на Олімпіаді в Токіо. Він посів третє місце в запливі на 800 м вільним стилем. Бронза Романчука стала першою для України олімпійською медаллю в плаванні за останні 17 років.

Джерело: пресслужба НОК

Олімпійська "бронза" дісталася Романчуку в складній боротьбі з сильними суперниками. Але йому вдалося подолати дистанцію за 7 хвилин 42,33 секунди. Цей результат дозволив українцю посісти третє місце. Першим став американець Роберт Фінк, друге місце у італійця Грегоріо Палтеріні.

Михайло Романчук завоював бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо

Михайло Романчук на Олімпіаді в Токіо (фото - facebook.com/olympicua)

Український плавець вже прокоментував свій успіх на Олімпійських іграх. Він подякував усім за підтримку і зізнався, що фінал був для нього надзвичайно складний.

"До цієї нагороди я йшов 18 років. З 6 років, коли почав займатися плаванням і прийшов до свого тренера Петру Нагорному, разом з яким і вдалося досягти всіх результатів. Звичайно, без нього б нічого цього не було. Я дуже сподівався поліпшити свій олімпійський рекорд, який встановив в півфіналі. Але радує, що його так і не перевершили. Буду готуватися до старту на 1500 метрів ", - поділився своїми емоціями Романчук.

Україна на Олімпіаді в Токіо

Україну на Олімпіаді в Токіо в 2021 році представляють понад 150 спортсменів. На даний момент Україна займає 52-е місце в загальному медальному заліку турніру. У скарбничці української збірної є вже чотири бронзові медалі. Їх принесли країні:

  • дзюдоїстка Дар'я Білодід, яка завоювала першу для української збірної медаль на Олімпіаді в Токіо,

  • фехтувальник Ігор Рейзлін поповнив скарбничку України другий "бронзою",

  • стрілки Олена Костевич і Олег Омельчук, які завоювали бронзу на Олімпійських іграх в Токіо в кульовій стрільбі.

  • плавець Михайло Романчук.

29 липня на Олімпіаді в Токіо розіграють 17 комплектів медалей у восьми дисциплінах - академічне веслування, веслування на байдарках, дзюдо, настільний теніс, плавання, спортивна гімнастика, стрільба і фехтування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?